Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tok et oppgjør med hverandre

VIF-gutta fikk pryl av Rekdal og motsatt.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Viking 1-0. Kjetil Rekdal varslet endringer etter at Vålerenga tapte 1-3 mot Brann på søndag og sto med to poeng etter fire kamper.

Endringene var ikke så lette å få øye på onsdag kveld heller - men det betydde lite så lenge Vålerenga tok årets første trepoenger etter en scoring av Morten Berre. Dermed klatrer fjorårets seriemester opp mot midtsjiktet på tabellen.

- Kjetil har pisket oss

Vålerengas midtbanejuvel Christian Grindheim avslører at trener Kjetil Rekdal har tatt et oppgjør med seg selv og resten av spillergruppa den siste uka. 

- Kjetil har vært enda mer engasjert den siste uka, han har pisket oss og gitt oss pryl, sa Grindheim til Dagbladet.no etter kampslutt.

Og fortalte videre at tapet mot Brann var tøft å svelge.

- Alle har vært nede etter tapet mot Brann, men Rekdal har gjort en glimrende jobb med å gire oss opp igjen. Vi i spillergruppa etterlyste at Kjetil var mer synlig på treningsfeltet. Vi fikk det svaret vi håpet på.

Grindheim var likevel rask med å påpeke at seieren ikke kan bli noen hvilepute for fjorårets seriemester.

JUBLET IGJEN: Morten Berre scoret igjen - etter en lang periode i Tippeligaen uten mål. Foto: EIRIK H. URKE
JUBLET IGJEN: Morten Berre scoret igjen - etter en lang periode i Tippeligaen uten mål. Foto: EIRIK H. URKE Vis mer

- Selv om vi vinner i dag, er ikke dette noe banebrytende. En seier betyr ikke at alle problemer er løst.

Tok av silkehanskene

Rekdals utblåsning skjedde i plenum - hvor han tok for seg hver og en spiller. Freddy dos Santos fikk blant annet beskjed om å bli mer presis.

- Han la ikke noe imellom. Reka tok av silkehanskene og fortalte oss akkurat hva han mente. 

- Hva mente han?

- Han tok en og en spiller, og sa at han krevde mer. Blant annet at vi ikke kunne gå rundt og hvile på laurbærene fra i fjor, og at vi hadde sovet i timen de siste månedene. Det ville han ha en slutt på. Kjetil er ikke redd for konfrontasjon, sier dos Santos til Dagbladet.no. 

Samtidig slapp ikke sjefen sjøl unna et kritisk blikk på hva som er blitt gjort på trening og i kamp de siste månedene. Dos Santos understreker at det ikke har vært misnøye med Rekdal - men spillergruppa ga uttrykk for at også han måtte skjerpe seg.

- Vi ville at han skulle bli mer tydelig, og det sa han seg enig i, sier dos Santos.

Tok et oppgjør med hverandre

- Vil snu for Viking

For Viking er det for alvor grunn til å snakke om krise. Siddisene står med to poeng etter fem kamper og har bare Tromsø bak seg på tabellen.En av seierherrene tror det er et spørsmål om tid før det snur for laget fra oljebyen.

- Viking var ikke så svake som jeg trodde. Jeg trodde de ville ligge lavere. I første omgang ble vi faktisk løpende i mellom, sa Grindheim til Dagbladet.no.

- Jeg er ikke i tvil om at Viking vil ta mye poeng framover.

Tørken over

Ved utgangen av juni fjor var Morten Berre Vålerengas suverene toppscorer med ni mål. Siden 27. juni opplevde han total tørke - og scoret ikke et eneste seriemål resten av sesongen.

Denne sesongen har det ikke begynt stort bedre for Vålerenga-spissene.

Før kampen mot Viking var venstreback Allan Jepsen lagets eneste målscorer med to vådeskudd mot Lyn og Brann.

Slapp med skrekken

Derfor var lettelsen enorm for Berre og Vålerenga da han sendte blåtrøyene i ledelsen etter 13 minutter.

Gashi startet angrepet, og driblet lekent av noen Viking-forsvarere før han ble stanset. Berre fikk tak i ballen og slo ut til Storbæk, som kom på et sjeldent offensivt løp. Innlegget mot dos Santos var presist, Basso feilberegnet og klarte bare å bokse ballen ut i feltet.

Der ventet Morten Berre - som banket ballen i nettmaskene fra 7-8 meters hold.

Bare tre minutter senere kunne Vålerenga økt ledelsen. Basso fomlet nok en gang på en VIF-corner, men slapp med skrekken da Muri headet over.

Viking er et bunnlag, og viste de første 30 minuttene at det ikke er tilfeldig.

Viking mer med etter pause

Siddisene slo ofte langt opp mot Ødegaard - som naturligvis tapte de aller fleste hodeduellene mot Wæhler og Muri. De kviknet imidlertid litt til mot slutten av omgangen, og både Mumba Mambo og Ødegaard kunne med litt større hell utlignet før pause.

Viking kom på banen som et helt annet lag etter pause. Prahl byttet inn kraftspissen Peter Kovacs - som bokstavelig talt ga Viking mer tyngde på topp.

Likevel ble det som regel bare nesten for Stavanger-laget. De fleste gangene ryddet Kjetil Wæhler eller André Muri opp like før det ble virkelig farlig.

Flo tilbake 

Etter 67 minutter gjorde Tore André Flo et etterlengtet comeback i Tippeligaen. Han hadde ikke spilt siden VIF tapte 2-0 mot RBK i nest siste serierunde i fjor.

Om det var tilfeldig eller ei er vanskelig å si - men noe skjedde med Vålerenga etter byttet.

Christian Grindheim begynte å briljere, og var arkitekten bak to store sjanser for hjemmelaget.

Vålerenga hadde egentlig bra kontroll de siste 20 minuttene. Det nærmeste Viking kom var da Øyvind Svenning hamret ballen like utenfor stolpen til Arni Gautur Arason 10 minutter før slutt.

I SIGET: Morten Berre på vei framover.
JUBLET IGJEN: Arni Gautur Arason og Tore André Flo jublet med Klanen etter kampen.
STO PÅ: Ardian Gashi og Vålerenga sikret seg tre viktige poeng.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling