Ragnhild Haga OL-gull 10km Vinter-OL 2018

Tok et oppgjør med seg selv: Da hun gjorde som Marit snudde alt

En ærlig, klok og flott OL-mester

NORSK GLEDE: Marit Bjørgen klemmer Ragnhild Haga etter gulløpet. Det kom fordi Ragnhild gjorde som Marit og overtok kontrollen over sin egen skikarriere. FOTO:Lise Åserud / NTB scanpix
NORSK GLEDE: Marit Bjørgen klemmer Ragnhild Haga etter gulløpet. Det kom fordi Ragnhild gjorde som Marit og overtok kontrollen over sin egen skikarriere. FOTO:Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DETTE skulle vært distansen der Charlotte Kalla viste hvordan hun har overtatt tronen som verdens beste langrennsjente, men det ble i stedet en påminnelse om hvordan du blir aller best. For da Ragnhild Haga tok sitt sensasjonelle OL-gull, fikk norsk idrett en ny vakker historie om akkurat det:

Dette var jo jenta som i årevis var dårligst på landslaget.

Og det var en røff posisjon selv for en så reflektert og fornuftig jente som Ragnhild:

- Jeg tror det er lettere å være Jessica Diggins, som er den beste på det amerikanske laget, for ting går mer på dine premisser da. På det norske laget må man passe enda mer på seg selv, og det er noen ganger vanskelig, for man har så lyst til å henge på, fortalte Ragnhild til Dagbladets langrennsreporter John Rasmussen før sesongstarten på Beitostølen i november.

HAN er av de gode, kloke menneskene som det er naturlig å fortelle det meste til, og Ragnhild sa det som det var:

- Jeg har vært så frustrert. I fjor grein jeg etter det rennet her, for jeg hadde så lyst til å få det til i klassisk. Jeg syns det har vært så kjedelig at jeg bare kunne skøyte, men nå får jeg mange flere strenger å spille på hele sesongen, mente Ragnhild.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer