Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tok farvel med «Norges beste gressmatte»

Nå kan du få en bit av historien til Start.

TAPPERT SMIL: Banemannskapet hadde formet midtsirkelen som en «smiley» da Start spilte sin siste hjemmekamp på naturgresset.
TAPPERT SMIL: Banemannskapet hadde formet midtsirkelen som en «smiley» da Start spilte sin siste hjemmekamp på naturgresset. Vis mer

(Dagbladet): Start-Bodø/Glimt 3-0 (2-0)

Da det ble bestemt at det skulle legges kunstgress på Sør Arena, vekket det sterke følelser i fotball-Norge. Til tross for store protester, ble det likevel besluttet å skifte ut naturgresset på Starts hjemmebane.

I dag ble det tatt et endelig farvel med gressteppet da Start møtte Bodø/Glimt til toppkamp i Adeccoligaen. Nå skal «Norges beste gressmatte» kuttes opp i små biter og selges til dem som måtte ønske en bit av Start-historien.

Sør Arena har i dag norges fineste gressmatte, basert på en undersøkelse gjort av alle Tippeliga-spillerne i 2011. Gresset vil bli solgt for 20 kroner per kvadratmeter, og salget starter tirsdag. Gresset vil bli klargjort i små ruller.

- Dette blir spennende. Vi skal gjøre så godt vi kan, men ber folk være litt tålmodige med oss. Vi har fått god respons og tror det dukker opp mange mennesker til tirsdag, sier Kai Eriksen til klubbens hjemmeside, som har fått jobben med å kutte gresset i små mengder.

Nå håper klubben å tjene noen kroner på salg av gresset, og samtidig få hjelp til å få fjernet en del av de over 8000 kvadratmeterne med gressteppe. Dersom alt går etter planen vil kunstgresset være på plass i god tid før hjemmekampen mot Ullensaker Kisa i slutten av juni.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media