Tok feil av Stockport og publag

Først da de møtte spillerne på banen skjønte det tsjekkiske laget at de skulle møte et publag.

Tsjekkerne trodde de skulle møte engelske Stockport. Forbauselsen var stor da de oppdaget at det var et publag med samme navn.

Det tsjekkiske 2. divisjonslaget FK Meteor feiret sitt 150-årsjubileum og da de hørte at et lag fra Stockport skulle bli med på festen, trodde de selvfølgelig at det var det 1. divisjonsklubben Stockport County.

Derfor vartet de opp med den beste servicen og la alt til rette for sine gjester.

Men spillerne var langt ifra profesjonelle, og besto av en gjeng drikkekamerater som spiller for Stockport Town i distriktsligaen.

Publagets manager Peter Healy fortalte den engelske avisen Manchester Evening News at han ikke trodde sine egne øyne da han fikk øye på alle plakatene rundt om i byen som reklamerte for kampen.

Han ble enda mer forbauset da Meteor-ledelsen ville ha lagoppstillingen til Stockport til kampprogrammet.

Tsjekkerne fikset til og med en tolk for at publagets leder skulle få se Meteors troferom som inneholder bilder av tidligere Manchester United-spiller Karel Poborsky og Lazios Pavel Nedved.

Vant 14-1

På kampdagen skjønte pubgjengen lite da de oppdaget at folk betalte for å komme inn på stadion og at representanter fra det tsjekkiske fotballforbundet var til stede for å hilse velkommen.

Meteor levnet derimot ikke de engelske amatørene noen sjans, og vant kampen 14-1 etter å ha ledet 9-0 ved pause.

Lederne for det tsjekkiske laget var så flaue over å ha tatt feil, at de byttet ut hele første laget med reservene i pausen. Likevel satte fansen pris på underholdningen, og ga applauderte pubgjengen ut av banen.

(NTB-Reuters)