Ingebrigtsen-gest på Bislett

Tok flere hundre selfies. Da brøt Gjert inn

Henrik Ingebrigtsen overrasket alle - bortsett fra lillebror Jakob.

<strong>REKORDLANG ÆRESRUNDE:</strong> Henrik Ingebrigtsen satte ny norsk rekord på 3000 meter under Bislett Games 2019 - og brukte nesten to timer til å at bilder med fansen, rundt hele stadion. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
REKORDLANG ÆRESRUNDE: Henrik Ingebrigtsen satte ny norsk rekord på 3000 meter under Bislett Games 2019 - og brukte nesten to timer til å at bilder med fansen, rundt hele stadion. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISLETT (Dagbladet): Da Henrik Ingebrigtsen (28) løp inn på 7.36 og satte ny norsk rekord på 3000 meter under Bislett Games, ble bekymring til ekstase og gledesrus for europamesteren fra 2012.

Etter en lang tid med skadetrøbbel leverte Henrik et superløp til full jubel fra hele Bislett.

28-åringen ble så glad at han innledet tidenes æresrunde, der han gikk rundt hele stadion, takket supportere og tok bilder og selfies med hundrevis av barn.

Det tok nesten to timer før Henrik var ferdig med sin æresrunde og utallige selfies med ekstatiske barn og tilhengere.

- Oi, har det gått så langt tid? Jeg har ikke klokke på meg, men Gjert kom bort og kjeftet på meg og sa at jeg måtte komme meg videre, sier Henrik Ingebrigtsen til Dagbladet.

NY, NORSK REKORD: Henrik Ingebrigtsen knuste den norske rekorden under Diamond League på Bislett. Deretter skrev han så mange autografer til publikum at han fikk pappa Gjert på nakken. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

- Det var helt konge. Fra første steg på banen på Bislett, kjente jeg at jeg hadde publikum med meg. Bislett støttet meg hele veien. Det var en fantastisk opplevelse.

Gjert grep inn

Etter en drøy time med autografskriving og bilder samme med barna på Bislett, grep pappa og trener Gjert Ingebrigtsen inn og ga klar beskjed til Henrik.

- Hva sa Gjert?

- Jeg måtte kle på meg og skynde meg. «Nå er det nok, media venter», sa Gjert. Jeg svarte at disse ungene skal snart legge seg. Dere i media kan være lenge oppe, sier Henrik Ingebrigtsen til Dagbladet med et stort smil.

- Hvordan var det å ta selfies i nesten to timer?

- Veldig gøy. Det var mange smil. De heiet på meg, og jeg vil gi noe tilbake. Å ta 1000 selfies, er så sykt verdt det, mener 28-åringen.

PAPPA OG TRENER: Gjert Ingebrigtsen var tydelig på at sønnene har mye å gå på, og sa også noen ord om hva han synes om yngstemannens «forvandling». Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

Etter mye øving fant storebror Ingebrigtsen den ideelle teknikken å løse det på.

- Jeg fikk skikkelig tak på det, ja. Det beste var å ta telefonen og ta bildet selv. Da fikk jeg en fin rytme på det. Jeg har nok nå familierekordene i antall selfies på en dag, smiler han.

Gjert: - Siste som går herfra

Til Dagbladet sier imidlertid Gjert Ingebrigtsen at han er glad for at Henrik tok seg så god tid til fansen.

- Det gjør vi alltid. Vi tar oss alltid god tid her på Bislett. Vi er de siste som går herfra og slukker lyset. Det er viktig for oss å gi noe tilbake publikum. Vi skal ikke ta for gitt at det er så mange som møter opp og heier på oss. Vi skal virkelig ta oss tid til å takke publikum, sier Gjert til Dagbladet.

Filip Ingebrigtsen er ikke overrasket over Henriks sjarm med publikum.

DRØMMEMILA: Filip Ingebrigtsen drømte om å bli første nordmann til å vinne drømmemila på Bislett, men slik gikk det ikke. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

- Henrik er i sitt ess. Han er høy på gode resultatet og elsker stemningen her, sier Filip til Dagbladet.

Overrasket var imidlertid Gjert over norgesrekorden som Henrik satt, tatt i betraktning av skadeproblemene 28-åringen har slitt med så lenge.

- Ja, jeg ble overrasket over Henrik, etter det vi har sett de siste ukene. Jeg trodde at han skulle være i nærheten, men ikke være såpass sprek, sier suksesstreneren.

- Det sier veldig mye om hans mentalitet og vinnerskalle. At Henrik er i stand til dette, er veldig sterkt. Nå blir det plutselig en spennende sesong for ham.

Jakob fikk rett

Den som hadde mest tro på Henrik på forhånd, var lillebror Jakob.

- Det er veldig bra det Henrik gjør, men jeg er ikke overrasket. Jeg har vist lenge at han er i stand til det. Det er gøy at jeg får rett, og at Henrik overpresterer ut ifra hva han tenker selv, sier Jakob Ingebrigtsen til Dagbladet.

- For du har hatt mer tro på Henrik enn hva han har hatt selv?

BLE FOR IVRIG: Jakob Ingebrigtsen er klar på at han nærmer seg verdenstoppen, men fikk det ikke helt til å stemme på Bislett under Diamond League. Årsaken, ifølge ham selv, er at han ble for ivrig på grunn av publikum. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer

- Ja, jeg ser at han er sterk på trening. Heldigvis er det veldig overførbart det man ser på trening til konkurranse. Der har han vist et veldig bra nivå. Det er godt å se at han får det ut i konkurranse.

For Henrik ble det et perfekt løpsopplegg.

- Det gikk rolig fra start, noe som passet meg veldig bra. Jeg fikk løpt meg inn i løpet. Med 1000 meter igjen kjente jeg det litt i hofta og haltet litt, men jeg hadde mye krefter og grunnet på, forteller han.

Mer å gå på

Også Filip gleder seg på storebrors vegne.

- Det var veldig kjekt. Jeg unner Henrik dette. Han har hatt noen år hvor han har slitt med å komme til startstrek. Det gir god motivasjon og selvtillit for Henrik, sier Filip, som selv hadde en tyngre dag på jobb på drømmemila.

- Det var litt under pari, jeg hadde håpet å være hvassere. Jeg vil alltid gjøre det bedre enn middels. Jeg får det ikke helt til. Jeg skulle gjerne vært hakket hvassere. Jeg føler jeg ligger litt på etterskudd hele tiden. Det er ikke så fin flyt og mye respons i beina.

Han føler han har mer å gå på.

- Jeg tror det er litt tidlig for meg og Jakob, spesielt for meg. Jeg er ikke der jeg ønsker å være. Jeg skulle ønske Bislett Games var en måned seinere, sier Filip Ingebrigtsen.

Det tror også Gjert.

- Alle tre har mye å gå på. Mye, mener suksesstreneren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer