Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tok gull i Sotsji - nå er hun tvunget til å legge opp

Bare 25 år gammel.

OVER: I februar kunne  Kaitlyn Farrington (midten) juble for å ha tatt olympisk gull. Nå må hun innse at karrieren er over. Foto:AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB Scanpix
OVER: I februar kunne Kaitlyn Farrington (midten) juble for å ha tatt olympisk gull. Nå må hun innse at karrieren er over. Foto:AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Idrettskarrieren til amerikanske Kaitlyn Farrington har gått i alt annet enn en positiv retning den siste tiden.

I februar vant hun gull under kvinnenes halfpipe-konkurranse i Sotsji. Men nå må hun legge opp, forteller snowboardstjerna på sin egen Instagram-konto.

Etter et fall i Østerrike i oktober, oppdaget legene noe på sykehuset som gjør at hun har avsluttet sin profesjonelle karriere umiddelbart.

- De siste månedene har vært veldig tøffe. Jeg har møtt en rekke spesialister og de bekrefter alle at jeg har cervikal stenose. Det er en diagnose jeg ble født med, men som jeg ikke visste at jeg hadde før jeg tok en MR etter fallet i Østerrike, skriver 25-åringen på Instagram.

Diagnosen gjør at snowboarderen får en innsnevring i ryggmargskanalen i nakken - og som kan føre til at hun blir lam ved et stygt fall.

Det er med tungt hjerte at gullvinneren fra Sotsji nå har innsett at hun ikke kan fortsette.

- Det har tatt meg disse månedene å slå meg til ro med diagnosen og det at jeg må slutte å konkurrere, skriver 25-åringen videre.

- Det har vært et helt utrolig løp, og jeg ser fram til det neste kvart århundre. Skål for å bli tidlig pensjonist...., avslutter snowboarderen.