Tok hevn på banen

Chelsea- Porto 3- 1. Portos supportere feiret gjensynet med suksesstreneren José Mourinho ved å spytte på ham. Men han fikk sin hevn.

STAMFORD BRIDGE (Dagbladet): Chelsea slo de regjerende mesterne 3- 1, det første bortetapet for Porto i Champions League på sju kamper. Chelsea spilte godt og kunne ha scoret flere mål i den underholdende kampen.

Slik er livet

Spyttedramaet utspilte seg før kampen. Jose Mourinho, som ledet Porto til seier i Champion League i fjor, gikk over til Porto-fansen for å hilse på dem. Da var det mer enn én supporter som spyttet på ham.

-  Det var en uheldig hendelse, men ikke uventet eller unormalt. Jeg gikk over for å hilse på Porto-supporterne, det var mange som jublet for meg, og jeg så ikke hva som skjedde med spyttingen. Noen elsker meg, noen elsker meg ikke så mye. Slik er fotballen. Slik er livet, sa Mourinho etter kampen.

Spiller for laget

Nå har han ni kamper uten tap med Chelsea, og har slått de regjerende mesterne han ledet til tittelen i fjor. I tillegg scorer Chelsea mål i bøtter og spann i Europacupen. På to kamper har de scoret seks mål, ett mindre enn laget har scoret på sju seriekamper.

-  Det er tilfeldig. Noen ganger scorer du mye på få sjanser, andre ganger får du ingen mål på mange sjanser. Vi er i en fantastisk posisjon nå, og selv om laget ikke spiller perfeket etter min mening, har vi en fantastisk spillergruppe, med de riktige personlighetene. Selv de store spillerne spiller for laget og ikke for seg selv. Defensivt er vi alltid trygge. Men jeg vil gjerne kontrollere mer av kampene. Et perfekt lag kontrollerer spillet i 90 minutter, sier treneren.

Kunne scoret mer

Chelsea contret inn 1- 0 etter seks minutter, og russeren Aleksej Smertin scoret sitt første mål. Porto førte kampen, men og Chelsea ble presset tilbake før pause. Etter pause headet Didier Drogba inn sitt 8. mål for klubben, før Porto satte inn et stormløp for å hente inn forspranget. Sør-Afrikaneren Benny McCarthy scoret, og portugiserne så ut til å være på vei tilbake i kampen da John Terry headet inn 3- 1 etter en corner. Lufta gikk ut av Porto, og Chelsea kunne ha scoret flere mål de siste ti minuttene.

For Mourinho var det ikke spesielt sentimentalt å møte gamleklubben.

-  Jeg er her for å vinne og vi tok tre poeng. Personlig møtte jeg mange kjente, som jeg har opplevd mye sammen med i Porto. Men seieren var det viktigste, sier Chelsea-manageren.

MÅL-MANN: Didier Drogba scoret sitt tredje mål på to kamper i Mesterligaen. Chelsea leder sin gruppe med seks poeng.