Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tok i bruk utradisjonell metode: - Jeg tror vi er den første klubben til å finne en spiller på denne måten

Slovenske NK Domzale hentet Alvaro Brachi etter en melding på et sosialt nettverk.

SPESIELL SIGNERING: Alvaro Brachi ble hentet til Slovenia etter at han søkte på jobben via et sosialt nettverk. Foto: NK Domzale
SPESIELL SIGNERING: Alvaro Brachi ble hentet til Slovenia etter at han søkte på jobben via et sosialt nettverk. Foto: NK Domzale Vis mer

(Dagbladet): Mens klubber signerte spillere over en lav sko på Deadline Day, brukte den slovenske klubben NK Domzale utradisjonelle metoder for å finne seg en ny høyreback før vinduet stengte.

NK Domzales hovedtrener Luka Elsner skrev nemlig en melding på LinkedIn, et sosialt nettverk på nettet som brukes til å samle profesjonelle kontakter og forretningsforbindelser. Tjenesten brukes også til å finne jobber.

På LinkedIn etterlyste treneren en «offensiv høyreback som passer inn i et 3-4-3-system», og som hadde EU-pass.

- Vi har bare et lite budsjett, vi har ikke pengene til å hente de beste spillerne, sier klubbens PR-ansvarlig Grega Krmavnar til BBC.

- Vi trengte en erstatter og kunne ikke finne en i Slovenia. Vi hadde ikke noen andre valg av spillere. LinkedIn var en idé fra vår hovedtrener Luka Elsner, så vi bestemte oss for at det ville være en god mulighet, sier Krmavnar.

Og det manglet ikke på søkere. Klubben, som ligger som nummer tre i hjemlig liga, fikk totalt 150 henvendelser.

- Vi så tv-bilder av de beste kandidatene og analyserte de, sier Krmavnar.

Blant dem som kom best ut var 30 år gamle Alvaro Brachi, som har ei fortid i spansk fotball for andrelagene til Real Betis og Espanyol.

Brachi ble sett på som den beste kandidaten, og klubben inviterte ham til Slovenia for å trene før de signerte ham på overgangsvinduets siste dag. Klubben er overbevist om at de nå har funnet en kvalitetsspiller.

- Jeg tror vi er den første klubben til å finne en spiller på denne måten, sier Krmavnar.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram