MARADONA-KRITISK: Pelé har vist seg kritisk til Diego Maradona ved flere anledninger. Nå går brasilianeren hardt ut mot Argentinas landslagssjef igjen. Foto: Mark Gaier / AP.
MARADONA-KRITISK: Pelé har vist seg kritisk til Diego Maradona ved flere anledninger. Nå går brasilianeren hardt ut mot Argentinas landslagssjef igjen. Foto: Mark Gaier / AP.Vis mer

- Tok jobben fordi han trengte pengene

Pelé ut mot Maradona igjen.

|||De søramerikanske legendene Pelé og Diego Maradona er i ny verbal duell, mens fotball-VM pågår i Sør-Afrika.

Pelé leverte mandag en bredside mot Maradona ved å hevde at han tok jobben som argentinsk landslagssjef kun for pengenes skyld.

Kommentaren falt da brasilianske medier spurte Pelé om en reaksjon på at Maradona syrlig har sagt at «en mørk herremann» (ganske sikkert Pelé) har sådd tvil om sørafrikanernes evne til å arrangere et VM-sluttspill.

- Det er noen få ting jeg ikke skjønner. Da han hadde sitt første TV-program (i 2005) i Argentina og trengte litt hjelp for å komme i gang, dro jeg til Buenos Aires, spilte litt fotball sammen med ham og hjalp ham, sa Pelé.

- Da jeg noe senere skulle hjelpe ham med å reklamere for programmet hans, var han enten for sent ute eller dukket opp i det hele tatt, fortsatte han.

- Jeg kan aldri tenke meg å bli landslagstrener for Brasil. Jeg vil ikke gjennomgå det Dunga må gjennom, sa Pelé som fortsatte stikkene mot Maradona:

- Maradona tok jobben fordi han behøvde arbeid og trengte pengene. Jeg så hvordan Argentina strevde med å kvalifisere seg. Det var ikke Maradonas feil, det var feilen til sjefene i Argentinas fotballforbund som ansatte ham.

(NTB)

PENGELENS: Derfor tok Maradona Argentina-jobben, mener Pelé. Foto: Daniel Garcia / AFP.
PENGELENS: Derfor tok Maradona Argentina-jobben, mener Pelé. Foto: Daniel Garcia / AFP. Vis mer