Tok «koneklubben» med på råd

Konene var viktige da Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten bestemte seg for å engasjere seg tungt på eiersiden i Molde, forteller Røkke til Dagbladet.

MOLDE (Dagbladet): Det var en opplagt Kjell Inge Røkke som i går kveld satte seg i solveggen på Aker Stadion med Dagbladet. Han forteller at han og Bjørn Rune Gjelstens overtakelse av Akers eierskap i Molde, ikke er noen «guttegreie».

- Jeg vil si det slik at vi var tre par og seks personer som møttes om dette, så for meg var det viktig at våre koner, Anne Grete, Solveig og Silje var en del av beslutningen, at det ikke bare var en «I-beslutning», men en «vi-beslutning» i alle tre familiene. Det føler jeg at vi har fått til på en god og skikkelig måte og har den fulle støtte for det vi gjør, sier han til Dagbladet.

Ringte pappa Røkke har ikke vært på hjemmekamp på sin egen stadion siden 2009.

At han nå går inn med full tyngde som eier av klubben, betyr ikke nødvendigvis at han blir mer å se på stadion i tiden framover.

-Nei, det tror jeg ikke. Ingen ting har endret seg for meg. De siste ukers intense kritikk fra enkelte hold har ikke endret noe. At jeg og Bjørn Rune har blitt eiere sammen vil ikke endre at jeg går mer eller mindre på fotballkamp, sier han.

Da bråket rundt Solskjær og han selv sto på som verst i helga, fulgte han godt med og vedgår at han ringte hjem til far, mor og bror i Molde for å prate. Men han spurte ikke om moldenserne var sinte for hans delaktighet i det Solskjær kalte for «et spill».

Ingen popkonkurranse

- Nei, jeg trengte ikke det, selv om jeg snakket med min familie, men det var faktisk nesten ikke et tema. Men jeg har aldri prøvd å drive noen popularitetskonkurranse. Jeg skiller mellom det å være godt likt og respektert, sier han og legger til at han også til tider har hatt svak personlig økonomi, men aldri sviktet Molde Fotballklubb.

- Jeg har vært med i Molde Fotballklubb i 20 år. Både når min egen økonomi har vært god og når den har vært dårlig. Jeg har alltid stilt opp for klubben, sier han.

Han hevder han ikke er bitter eller frustrert over hvordan han de siste dagene er blitt framstilt i media.

- Altså, det jeg har sagt, er at det som har stått eller blitt uttalt i media ikke nødvendigvis er blitt uttalt av de aktørene som dere beskriver. Men at det har vært en mer enn vanlig hektisk medieuke, det er det ingen tvil om, sier Røkke.

Har respekt Han tror ikke at menneskene i klubben og innbyggerne i Molde by nå føler han er en sinnatagg som har oppført seg urett da han varslet at Aker etter denne sesongen avslutter sitt eierforhold i Molde.
- Ingen kan ta fra meg at jeg i 20 år har jeg stilt opp for MFK. Altså, det tror jeg er en respekt som er i byen. Og at folk da engasjerer seg og er kritiske i enkelthendelser det lever jeg veldig, veldig godt med, sier han.

Med friske penger og rike eiere som har lovet en sterk satsing, er spørsmålet om Molde nå skal bli Norges nye klubblokomotiv som skal ta over for Rosenborg ute i Europa. Akkurat det, vil ikke Røkke love.

TROIKA I SOSLKINN:I går ble resultatet av middagssamtalene i Asker presentert pressen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TROIKA I SOSLKINN:I går ble resultatet av middagssamtalene i Asker presentert pressen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg tror det er viktig å forstå at hvor god eller dårlig vi blir er avhengig av klubben sjøl. Altså, min oppgave har de siste 20 åra vært å skape forutsigbare økonomiske rammevilkår. Jeg opplever at jeg har gjort det på skikkelig og ryddig måte. Det er opp til klubben å forvalte det på best mulig måte — for best mulig sportslig resultat, sier Røkke til Dagbladet.

SOLKONGEN :Kjell Inge Røkker stråler om kapp med sola i Molde. I dag kalte lokalavisen Romsdals Budstikke han for kongen av Molde Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SOLKONGEN :Kjell Inge Røkker stråler om kapp med sola i Molde. I dag kalte lokalavisen Romsdals Budstikke han for kongen av Molde Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer