Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tok kvelertak på Rosenborg

Azar Karadas sloss både på bakken og i lufta i går, men opplevde bare at spanjolene tok et solid kvelertak på Rosenborg foran returkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet):

Karadas forlot Lerkendal som en bitter mann - frustrert både på seg sjøl og dommeren.

- I dag burde jeg scoret. Dette er jævlig bittert, sier Azar Karadas til Dagbladet.

Særlig headingen etter 63 minutter på frisparket fra Ståle Stensaas sitter igjen som en verkebyll på minnet. Fra tre meter, helt fri, hadde han bare å styre ballen i nettet. Den snek seg centimeter utenfor stolpen.

- Den ser jeg inn, sier Azar.

I tillegg spolerte han to gedigne muligheter i første omgang. Den ene seks minutter før pause, aleine med keeper Molinas, som ble for god.

- Jeg kommer for nær keeper. Han er lenger ute enn jeg tror. Derfor kommer han litt fort på meg. Jeg burde skutt tidligere, sier Azar.

Ville ikke snakke

Da hadde Karadas for lengst vist muskler mot spanjolene. Etter halvtimen fikk han halve Deportivo på seg etter at han kastet seg inn i klyngen for å drive kameratredning på Vidar Riseth som lå hjelpeløs rundt stolpen med illsinte spanjoler over seg. De mente Riseth bevisst prøvde å skade keeper Molinas.

- Slik jeg så det, var de ute etter Riseth. Da jeg kom til, eksploderte hele gjengen.

Karadas fikk gult kort. Greit nok, slik det så ut på TV-repetisjonene.

- Det skjønner jeg ingenting av, sier Karadas.

Han mener dommer Graham Poll hadde en svak dag.

- Det gikk ikke an å prate med ham. Han vinket oss bare vekk. Jeg vet ikke. Han har vel noe imot vikinger, sier Karadas.

Det var Poll som dømte Norges kamp mot Danmark i vår - der John Carew fikk frispark mot seg så snart han var nær ballen.

Lover rævafotball

Men Karadas vil ikke skylde på dommeren.

- Vi klarte ikke å score på målsjansene våre. Derfor vant vi ikke. Sånn er fotball. Noen ganger brenner vi sjansene, sier han før han forlater garderoben og drar hjem sammen med samboer Therese og datteren Thea - som var på fotballkamp med pappa for første gang.

- Azar var veldig uheldig som ikke scoret, sier trener Åge Hareide.

- Er du veldig skuffet?

- Nei, bare ergerlig fordi vi ikke utnyttet målsjansene våre, sier Hareide. For det er umulig å si at Rosenborg spilte en dårlig kamp i går. Taktikken ble gjennomført, gradvis bedre og bedre, og til slutt var Deportivo La Coruña - et av Europas beste klubblag - redusert til en gjeng som bare kjempet for uavgjort. Og Hareide har ikke gitt opp.

- Det hadde vært lettere å dra til Spania om vi hadde scoret, men husk at jeg kan spille skikkelig rævafotball om det er nødvendig. Bare som en advarsel, sier han.

- Årets dårligste

Vidar Riseth deler Hareides syn.

- Vi spilte en god kamp, men klarte bare ikke å score.

Sjøl nøytraliserte Riseth og Erik Hoftun fullstendig den spanske landslagsspissen Diego Tristan. Som til slutt ble tatt av banen 25 minutter før slutt.

KRIGET: Azar Karadas går i bakken etter at han stromet til situasjonen som oppstod etter at Vidar Riseth hadde hatt nærkontakt med Deportive-keeper Molinas. Karadas fikk hele Deportivo etter seg.
FIKK GULT: Azar Karadas mener at dommer Graham Poll hadde en svak dag.