Eliteserien 2021

Tok livsviktig poeng på tampen

En kjempetabbe fra keeperen gjorde at det så dystert ut for Brann. Så dukket Kasper Skaanes opp og reddet bergenserne.

VIKTIG: Kasper Skaanes sin utlikning kan vise seg å bli redningen da poengene skal telles på slutten av sesongen. FOTO: Marit Hommedal.
VIKTIG: Kasper Skaanes sin utlikning kan vise seg å bli redningen da poengene skal telles på slutten av sesongen. FOTO: Marit Hommedal. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var duket for en kamp om tilværelsen da Stabæk gjestet Brann i Bergen. Vestlendingene lå på 14. plass før kampen, mens Stabæk lå poenget bak på 15. plass. Dermed var begge lagene desperate etter seier i det som var en vaskekte nedrykksthriller.

Brann var heldige da kaptein Daniel Pedersen unnslapp rødt kort etter fem minutter. En skrekktakling fra dansken gikk ustraffet, og det så ut til at marginene var i favør bergenserene.

Hvertfall helt til det 38. minuttet.

En gigatabbe fra Brann-keeper Lennart Grill gjorde at Brann ble tatt igjen av nedrykksrivalen.

Ivan Mesic prøvde lykken fra 30 meter, og Grill oppfylte hans ønske. Ballen stusset opp i tyskerens hode og inn i Brann-buret.

Kasper Skaanes reddet poeng for vertene på tampen. Et mål som kan vise seg å være livsviktig for Brann på slutten av sesongen.

Poenget gjør at Brann holder seg over Stabæk med ett poeng på kvalik-plass. Stabæk ligger fortsatt på direkte nedrykk med 8 kamper igjen å spille.

Gigatabbe

Sivert Heltne Nilsen var nære på å gi gjestene en velkomstgave i det første minutt da et forferdelig touch sendte Fitim Azemi alene på mål. Heldgivis for Heltne Nilsen var Brann-keeper Lennart Grill oppmerksom og fikk avverget scoring.

TUNGT: Robert Taylor og Brann fikk det tungt mot Stabæk. FOTO: Marit Hommedal / NTB.
TUNGT: Robert Taylor og Brann fikk det tungt mot Stabæk. FOTO: Marit Hommedal / NTB. Vis mer

Brann-kaptein Daniel Pedersen var heldig som unnslapp et tidlig kort. En skrekktakling fra dansken gikk utrolig nok ustraffet av dommer Tommy Skjerven

- Der kan han dra opp en farge på kortet som ikke er gult, men rødt, sa Joacim Jonsson i Discoverys studiosending.

- Jeg prøvde kun å ta ballen, sa dansken til Discovery i pausen.

Brann fikk en trippelsjanse da Bård Finne først ble stoppet av Stabæk-keeper Marcus Sandberg, dermed var det Robert Taylor og Petter Strand som forsøkte seg, men oppofrende Stabæk-ben var i veien.

Brann tok virkelig kontroll på kampen etterhvert.

- Brann har hatt marginer med seg etter at Tommy Skjerven lot Daniel Pedersen fullføre denne kampen, mente Eurosport-kommentator Petter Bø Tønstad i Fotball Direkte.

Marginene skiftet omsider side da en gigatabbe gjorde at Stabæk tok ledelsen.

Midtstopper Ivan Mesik fyrte av fra drøyt 30 meter, og det som skulle være en enkel redning ble en katastrofe for Lennart Grill i Brann-buret. Ballen spratt fra hodet til tyskeren og inn i mål.

- Han feilberegner fullstendig, sa Asbjørn Myhre i kommentatorbua.

Berget livsviktig poeng

Til pause tok Eirik Horneland grep og satte inn Moonga Simba. Svensken markerte seg tidlig og holdt på å redusere ti minutter inn i omgangen.

HELTEN: Kasper Skaanes ble den store helten da han berget et viktig poeng på tampen. FOTO: Marit Hommedal / NTB.
HELTEN: Kasper Skaanes ble den store helten da han berget et viktig poeng på tampen. FOTO: Marit Hommedal / NTB. Vis mer

Brann slet med å skape de store sjansene i andre omgang. Petter Strand prøvde seg med et frispark fra rett utenfor 16-meteren

Den hjemvendte sønn Fredrik Haugen ble byttet ut ti minutter før slutt. Da ble Stabæk-spilleren møtt med høy buing.

Omsider kom scoringen for Brann. Kasper Skaanes, som ble byttet inn for Daniel Pedersen, curlet ballen nydelig i mål. Målet kan være gull verdt når poengene telles opp på slutten av sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer