Tok med ballen hjem

LONDON (Dagbladet): Chelsea- Tottenham 6- 1. Tore André Flo (24) ruslet ut av Stamford Bridge i går ettermiddag med en nyvaska ball med alle Chelsea-autografene på. Slike trofeer forbeholdes tremålsscorere, og er noe av det gjeveste en spiss kan oppnå.

- En stor opplevelse, sier Tore André til Dagbladet.

Og hadde ikke dommeren blåst av kampen, så hadde han sannsynligvis triksa med seg ballen hjem uansett. For i går var nordmannen ustoppelig i sin ball- og scoringsiver. Slik vi nordmenn vet han kan være, og som vi har skjelt ut Ruud Gullit for ikke å ha oppdaget.

Tore André forteller selv om scoringene:

  • 1- 0:
  • 4- 1:
  • 6-1:

- Innlegg fra Zola. Jeg stormet fram på første stolpe og satt hodet til. Ganske enkelt, men veldig deilig.

- Spilte vegg med Zola, lobbet ballen over en spiller, ballen spratt en gang i bakken, og jeg skjøt ned i hjørnet fra fire-fem meter. Den fineste scoringa. Det var litt fint spill i forkant, og jeg fikk følelsen av virkelig å kunne dunke ballen i mål.

- Fikk ballen fra Le Boeuf, og kom alene med keeper. Ballen gikk inn selv om keeper fikk hånda på den. Var veldig trygg og rolig i avslutningsøyeblikket. Vi ledet komfortabelt, og jeg hadde allerede scoret to.

Aner ikke

På vei inn i garderdoben fikk Tore André et solid klapp på skulderen av manager Ruud Gullit. Om det var et berøring til oppmuntring etter gårsdagen, eller til trøst foran neste laguttak er det ingen som vet.

- Flo gjorde det veldig bra for oss i dag. Jeg valgte ham framfor Mark Hughes fordi noen kamper rett og slett passer bedre for enkelte spillere, sier Ruud Gullit.

- Og i dag trengte jeg en spiller som Flo, en stor kar med fin teknikk.

Ruud Gullit har ennå til gode å stille med samme lag i to kamper etter hverandre.

- Aner ikke, svarer Flo på spørsmålet om han starter også i neste kamp.

Terapeuter

Men en ny forbigåelse av nordmannen kan ikke tolkes som annet enn at Gullit lar det gå en slags sport i å være særest mulig. Men skiller han naturfenomene Zola og Flo, så bør det bestilles en cab med terapeuter til Chelseas treningsfelt.

For i går sto Zola slik at det ble Flo til hittil umålte høyder.

- Han hadde to målgivende til meg, og minst en målgivende til, sier Tore André.

- En meget dyktig spiller. Det er bare å håpe at vi får spille mye sammen, legger han til.

Tottenham reiste til Stamford Bridge med vissheten om at et tett London-oppgjør kunne løfte selvtillitten mange hakk. Men selv ikke Ramon Vegas utlikning til 1- 1 var i nærheten av å ødelegge den iboende spillegleden i Chelsea.

I går - og endelig - overlegent demonstrert av Tore André Flo.