Tok med sønnen på gulljubel

Da VIF-veteran Vegar Barlie (32) avsluttet sin 16 år lange karriere med sin sjette Kongepokal lurte han med seg sønnen Christoffer (13) på jubelbildene.

Som Dagbladets bilde viser er Christoffer Barlie eneste person på bildet som ikke er blant spillerne som i går kveld sikret Vålerenga klubbens 23. Kongepokal. Men allerede før gårsdagens fjerde finalekamp ble spilt på Jordal Amfi, hadde Vegar Barlie bestemt seg for at gutten ikke bare skulle få se pappa juble ut på isen, men få være med og dele pappas største øyeblikk som hockeyspiller.

-  Det fins ikke noe bedre måte å avslutte en lang karriere på enn å vinne min sjette Kongepokal. Denne slår alle de andre, siden det er den siste, og derfor ville jeg dele den store opplevelsen med sønnen min. Han skulle få oppleve noe av det jeg har vært med på, og dette jubelbildet skal vi ramme inn og henge på veggen hjemme, sier Vegar Barlie til Dagbladet.

-  Det skal på rommet mitt. Det blir kult, jubler Christoffer fra plassen ved siden av pappa i den champagnevåte garderoben.

Mål og assist

VIF-trener Knut Jørgen Stubdal omtaler Barlie som «en av de gode gamle gutta» som har vært blant bohemene i norsk ishockey.

-  Vegar er så god at han kunne spilt videre i flere sesonger, men vi får bare takke ham for alt han har gitt. Han vil bli et savn for norsk hockey, sier Knut Jørgen Stubdal.

At han fortsatt kan viste Barlie ikke minst i sin aller siste kamp:

Etter at TIK tok ledelsen ved Mark Bell 13. minutter ut i første periode, tok det bare i underkant av to minutter før Barlie utlignet. Nye to minutter senere var han nest sist på pucken da Kenneth Larsen ga Vålerenga 2- 1. Siden var VIF i føringen resten av kampen, og vant finalespillet i best av sju med 4- 1 i seirer.

POKAL NR. 23: Vålerenga-spillerne jubler med gullhjelmer etter en nok ishockeytriumf. Helt til venstre står 13-årige Christoffer Barlie ved siden av pappa Vegar. -  Han skulle få oppleve noe av det jeg har vært med på, og dette jubelbildet skal vi ramme inn og henge på veggen hjemme, sier Vegar Barlie til Dagbladet. Foto: Kristin Svorte
POKAL NR. 23: Vålerenga-spillerne jubler med gullhjelmer etter en nok ishockeytriumf. Helt til venstre står 13-årige Christoffer Barlie ved siden av pappa Vegar. - Han skulle få oppleve noe av det jeg har vært med på, og dette jubelbildet skal vi ramme inn og henge på veggen hjemme, sier Vegar Barlie til Dagbladet. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Lagt opp før

Det er ikke første gang Barlie legger opp. 26 år gammel sa han takk for seg, men da kom han tilbake etter én sesong ute. Kjærligheten til spillet ble for sterk. Men Barlie forsikrer at det ikke blir noe nytt comeback.

-  Jeg kan ikke komme tilbake etter den herlige avskjeden jeg fikk her. Jeg hadde tårer i øynene allerede da jeg før kampen ble ropt fram for å bli hedret av klubben. Nei, nå er det ubønnhørlig slutt. Nå skal jeg bruke mer tid på familien, og så blir det nok en del golf. Som hockeyspiller har jeg ikke hatt noe særlig tid til det, smiler Barlie.

Han er enig med VIF-treneren i at han sikkert kunne spilt en sesong eller to til. Men Barlie kjenner på kroppen at nok er nok.

-  Vil savne gutta

I garderoben etter kampen kom én etter én av gutta bortom Barlies faste plass for å takke for samarbeidet, og ønske mannen lykke til videre. Det ble også en følelsesladet opplevelse for mannen som er oppvokst bare et steinkast fra Jordal Amfi.

-  Klart det er vemodig. Jeg har tross alt spilt ishockey siden jeg var seks år, og det er sporten jeg elsker over alle sporter. Det jeg kommer til å savne mest er å sitte med gutta i garderoben og ljuge og skravle, sier en rørt Vegar Barlie.