Eliteserien

Tok medalje: - Ingen feira

Tromsø sikret seg en råsterk bronsemedalje i Eliteserien. Men det var blandede følelser da dommeren blåste av mot Vålerenga.

IMPONERENDE SESONG: Tromsø tok bronsemedalje i årets eliteserie. Foto: Annika Byrde / NTB
IMPONERENDE SESONG: Tromsø tok bronsemedalje i årets eliteserie. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

I sesongens siste serierunde var det Vålerenga som stjal overskriftene. Med 1-1 mot Tromsø lever håpet om fornyet eliteseriekontrakt.

Tromsø sikret seg uansett en meget sterk bronsemedalje, men det ble noe antiklimatisk for «gutan» fra nord.

- Folk sa etter kampen at vi klarte bronse, men ingen feira ordentlig. Jeg tror folk ville ha sølv, sier Tromsø-spiller Jakob Romsaas til Dagbladet.

Også trener Gaute Helstrup hadde mye følelser i sving søndag. Helstrup var tydelig irritert på dommerne, og han virket ikke nevneverdig fornøyd med bronsemedaljen da dommeren blåste av for siste gang.

BLANDA FØLELSER: TIL-trener Gaute Helstrup var frustrert etter kampslutt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
BLANDA FØLELSER: TIL-trener Gaute Helstrup var frustrert etter kampslutt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

- Det var mange følelser som måtte ut, men det var vel mer skuffelse og frustrasjon som skal ut enn at dommerteamet gjør så mye galt, innrømmer han.

Likevel ble feiringen bedre og bedre. Feiringen startet sammen med supporterne ute på stadion, og fortsatte inne i garderoben.

- Følelsen begynner å bli bra. Vi hadde lyst på tre poeng, men vi går videre. Man skal kjapt være fornøyd med årets sesong, sier Helstrup til Dagbladet.

TOK BRONSE: Feiringen, med Jakob Romsaas i spissen, tok seg opp etter hvert. Foto: Annika Byrde / NTB
TOK BRONSE: Feiringen, med Jakob Romsaas i spissen, tok seg opp etter hvert. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Med Brann-tap mot Strømsgodset hadde Tromsø sneket seg opp på sølvplass med seier, men slik gikk det ikke. Etter å ha ligget under 1-0 lenge, kom utlikningen signert Jakob Romsaas for seint.

Målet spilte ingen rolle for noen av lagene, men for Oslo-gutten var det likevel spesielt.

- Å komme inn og score mot Vålerenga er en drøm. Jeg hadde egentlig vært fornøyd med bare å sitte å se på kampen, sier Romsaas.

19-åringen startet kampen på benken, og ble bytta inn etter 64 minutter. Igjen tok unggutten vare på sjansen da han utliknet på overtid og scoret sitt sjette mål for sesongen.

Selv om sølvet glapp, synes han det var greit at Vålerenga sikret seg kvalifiseringsplassen.

- Jeg håpte at de skulle holde seg. Flere av vennene mine spiller der, og jeg vil ikke at de skal ha det vondt, sier han.

Skjebnen til Vålerenga blir avgjort denne uka.

Både Romsaas og Helstrup tror Vålerenga vinner over to kamper mot Kristiansund, og selv om sistnevnte ikke vil mene for mye om andre lag, innrømmer han likevel at noen følelser spiller inn.

- Mora mi har vokst opp ved Østensjøvannet, så vi får vel håpe at det går veien for Vålerenga, sier Helstrup med et smil.

Vålerenga møter Kristiansund allerede onsdag 6. desember i Kristiansund, mens returkampen spilles søndag 10. desember på Intility Arena.

Slik endte Eliteserien 2023: