Tok medisin for å spille bedre

Zinedine Zidane, Alessandro Del Piero og en rekke nåværende og tidligere Juventus-stjerner har skriftlig bekreftet at de blant annet har brukt medisiner mot hjertetrøbbel og nerveproblemer selv om de har vært hundre prosent friske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Ekstrabladet har Juventus' sjeflege Riccardo Agricola pumpet spillerne med flere hundre slags forskjellige medisiner i fire år fra 1994 til 1998. De fleste stoffene sto ikke på dopinglista, og skulle bare virke prestasjonsfremmende. Det omfattende medisinlageret ble i august 1998 beslaglagt av politiet i klubblokalene til Juventus.

- Indikerer EPO

Medisinlageret er siden blitt analysert av professorene Gianmartino Benzi og Adriana Ceci, som i fem rettsmøter så langt har prøvd å bevise at medisinen ble brukt bevisst for å fremme spillernes prestasjonsevne.

De to professorene er ikke i tvil:

- Mange av spillernes jerninnhold var så høyt at det helt klart indikerer EPO, slår de fast.

Før den skriftlige redegjørelsen til påtalemyndighetene uttalte Zinedine Zidane at han aldri hadde tatt annet enn kreatin, et stoff i kortisongruppa.

Nå innrømmer verdens dyreste fotballspiller at han også har brukt hjerte- og nervemedisin for å øke prestasjonene.

Med den skriftlige tilståelsen håper Zidane, Del Piero og de andre stjernespillerne å slippe å bli innkalt som vitner når Torinos statsanklager Raffaele Guariniello gjenopptar saken med nye rettsmøter, det første planlagt til 26. september.

- Spillerne har skrevet under på en redegjørelse til statsanklageren, hvor de innrømmer å ha fått alle preparatene vi har analysert og beskrevet i vår medisinske rapport. Om det betyr at de slipper å bli innkalt som vitner, kan jeg ikke svare sikkert på, sier professor Gianmartino Benzi til Ekstra Bladet.

Juventus-direktør Antonio Giraudo, sjeflege Riccardo Agricola og Torino-apotekeren Giovanni Rossano er alle tiltalt for offisielt bedrageri, og risikerer opptil to års fengsel. Etter at saken kom for retten, er sjeflege Agricola degradert til en mer tilbaketrukket stilling i Juventus' hovedkvarter i Torino.

Indre sirkler

Juventus-ledelsen har hele tida avvist at spillerne ble dopet i regi av klubben. Dom vil neppe falle før om et år.

- Vi har med en institusjon å gjøre som også har sterke relasjoner til maktens og finansverdenens indre sirkler, svarer professor Gianmartino Benzi på spørsmålet om hvilke konsekvenser saken kan få for de tiltalte og storklubbens omdømme.

  • Ekstra Bladets reportere reiste rundt i Italia i 10 dager for å samle inn stoff til saken de kjørte ut på nettet i går.

- Blant annet har vi kopi av hele den medisinske rapporten, som er på 225 sider, sier reporter Lars Jørgensen til Dagbladet.

INNRØMMER PILLEBRUK: Verdens dyreste fotballspiller, Zinedine Zidane, omfavnes av Alessandro Del Piero etter et Juventus-mål mot Inter Milan i desember 2000.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer