Tok NM-gull og satte årsbeste i lengde

- Jeg er veldig fornøyd, sier Marcussen.

AVSLUTTET MED GULL: Sjukjemperen Ida Marcussen tok søndag gull i lengde og bronse i kule under NM.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
AVSLUTTET MED GULL: Sjukjemperen Ida Marcussen tok søndag gull i lengde og bronse i kule under NM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Sjukjemperen Ida Marcussen var gjennom mer enn en halv sjukamp under NM i Tønsberg. Det endte med gull i lengde og bronse i kule.

Hun fikk 6,24 meter i lengde og slo fjorårsvinneren Isabelle Pedersen med fire centimeter. Marcussens resultat er også årsbeste i Norge i øvelsen.

- Målet mitt var å sette årsbeste. Det klarte jeg i denne lengdekonkurransen, så jeg kan ikke si annet enn at jeg er veldig fornøyd, sa hun til NTB.

Hun tok 5.-plassen på korthekken med 14,11 sekunder. I spyd gikk det ikke så bra. Der endte hun med 41,60 meter, og det var ikke godt nok til å komme med til finalen.

Men i kule hevet hun seg kraftig. Det endte med 13,55 meter og ga bronsemedalje.

- Jeg gleder meg mer over at jeg klarte årsbeste i lengde enn over resultatet. Det var veldig bra at Isabelle Pedersen hoppet så godt også, for hun hjalp meg veldig, sa Marcussen. Pedersen hoppet 6,20 meter i sitt lengste hopp, så hun la skikkelig press på Marcussen.

Nå er Marcussen i ferd med å avslutte sesongen, men før det er helt slutt, skal hun delta i en siste sjukamp i Frankrike.

- Målet i sesongavslutningen er å sette årsbeste og ha det gøy, sa Ida Marcussen. Dersom hun skal nå målsettingen sin må hun over 6140 poeng, resultatet fra tidligere i sommer som også ga henne plass i Moskva-VM.

Ida Marcussen holder den norske rekorden i sjukamp med 6226 poeng fra VM i Osaka i 2007.

(NTB)