Tok ny norsk rekord på 1500 meter

Ingebrigtsen løp på 3.33,95 i Zürich.

VISTE MUSKLER: Henrik Ingebrigtsen løp inn til ny norsk rekord i Diamond League-stevnet i Zürich torsdag kveld.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VISTE MUSKLER: Henrik Ingebrigtsen løp inn til ny norsk rekord i Diamond League-stevnet i Zürich torsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Henrik Ingebrigtsen (22) løp inn til 7.-plass og norsk rekord på 3.33,95 på 1500 meter under torsdagens Diamond League-stevne i Zürich.

Ingebrigtsen lå lenge langt bak i feltet, og åpningsrunden for hans del gikk unna på 56 sekunder. I kjent stil avanserte Ingebrigtsen etter hvert, og på de siste rundene tok han flere løpere.

- Jeg har mer inne enn dette og har veldig mye å gå på fortsatt. Kondisjonen min er bra, men både styrken og bevegeligheten kan forbedres. Jeg hadde en god følelse før Zürich, og den viste seg å stemme, sa Ingebrigtsen til Stavanger Aftenblad.

Til sist ble det 7.-plass på ham. Det var én plass bedre enn han oppnådde under VM-finalen i Moskva tidligere denne måneden. Deltakelsen i Zürich var som vanlig upåklagelig.

De ni beste fra VM-finalen i Moskva var også med i Sveits. Ingebrigtsen hadde selv den norske rekorden på distansen fra før. Den lød på 3.35,43. Kenyas Silas Kiplagat vant i Zürich på 3.30,97. Det var årsbeste for hans del.

Det gjaldt også for dem som ble nummer to og tre. 2.-plassen tok Ayanleh Souleiman fra Djibouti på 3.31,64, mens Nixon Kiplimo Chepseba ble nummer tre med 3.33,15. Ingebrigtsen fikk med andre ord markert seg skikkelig med sine 3.33,95.

(NTB)