Tok OL-gull i 2014. Ble diska i helga etter fyllekalas på isen

- De var ekstremt fulle, sier arrangøren om oppførselen til de kanadiske curlingspillerne.

KASTET UT: Som del av et lag på fire, ble OL-vinner Ryan Fry kastet ut av curlingturneringen Red Deer Curling Classic søndag som følge av «uakseptabel oppførsel», skriver den kanadiske kringkasteren CBC. Foto: AFP / Getty / NTB Scanpix
KASTET UT: Som del av et lag på fire, ble OL-vinner Ryan Fry kastet ut av curlingturneringen Red Deer Curling Classic søndag som følge av «uakseptabel oppførsel», skriver den kanadiske kringkasteren CBC. Foto: AFP / Getty / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Året før tok han VM-sølv på hjemmebane i Canada, men Ryan Frys (40) største bragd på curlingisen skulle komme under vinterlekene i Sotsji i 2014.

I finalen møtte Fry og resten av det kanadiske landslaget Storbritannia. Det ble en forholdsvis enkel affære. Kanadierne vant kampen 9-3 mot britene, som for øvrig slo ut Norge, og ble olympiske gullmedaljører.

Fire år seinere er Fry langt mindre stolt av sin siste prestasjon på isen.

«Uakseptabel oppførsel»

Som del av et lag på fire, ble Fry kastet ut av curlingturneringen Red Deer Curling Classic søndag som følge av «uakseptabel oppførsel», skriver den kanadiske kringkasteren CBC.

Laget var nemlig «ekstremt fulle» på isen, ifølge arrangøren.

- Da de kom utpå for å spille, var de ekstremt fulle. De knakk koster og bannet. Det var ganske enkelt uakseptabel oppførsel som ingen ønsker å se eller høre på. Nok var nok, sier Wade Thurber, en av arrangørene, til CBC.

Oppførselen til Fry og lagkameratene førte til at arrangørene fikk en rekke klager fra både motstandere og tilskuere.

Og det var ikke bare på isen den oppførselen foregikk.

- Det var skader i garderobene, og de andre lagene klaget på at tingene deres ble hivd rundt, sier Thurber videre.

Bannlyst fra turneringen

I tillegg til å bli kastet ut av turneringen på søndag, er også laget på fire utestengt fra alle Red Deer-turneringer ut året.

Fyllekalaset på isen kan også få konsekvenser lenger fram i tid.

Da avgjørelsen ble tatt, omtalte arrangørene den på plakater de så plasserte rundt i turneringslokalene.

- Det gjorde vi fordi vi fikk så mange klager fra andre spillere og lag, for ikke å nevne tilskuere. Vi ønsket at de skulle vite at vi hadde gjort noe med det, sier Thurber.

Skip ut mot oppførselen

Fry, som normalt er vise-skip på Brad Jacobs' lag, laget som tok OL-gull for Canada i 2014, deltok med et annet lag under den aktuelle turneringen.

Han legger seg paddeflat etter oppførselen i helga.

- Jeg ønsker å komme med en ektefølt beklagelse til fansen, deltakerne og arrangøren av Red Deer Curling Classic, sier han til CBC, og legger til:

- Jeg kom til turneringen for å spille og nyte sporten. Mine handlinger var ganske enkelt respektløse og flaue. Komiteen gjorde rett i å diskvalifisere oss. Jeg tillot meg selv å miste kontrollen.

Saken blir nå også behandlet internt i Canadas landslag, ifølge skip Brad Jacobs.

- Vi er alle skuffet. Vi støtter på ingen måte den slags oppførsel. Vi tar nødvendige skritt for å behandle dette internt, sier Jacobs i en uttalelse, ifølge CBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer