Tok oppgjør med Breivik

Etter to svake VM-kamper mot Ukraina og Tunisia tok flere jenter et oppgjør mot Marit Breiviks lagledelse.

KARLOVAC (Dagbladet): Gjennom lagkaptein Gro Hammerseng og «spillerventil» Oddvar Bjørnestad ga jentene i går uttrykk for at Marit Breivik har byttet for mye på laget.

Landslagssjefen har vært opptatt av å få alle spillerne i gang her i Kroatia, men alle utskiftningene - som har ment å gjøre jentene varme i trøya - har i stedet gitt jentene høye skuldre.

Redselen for å gjøre feil var blitt større enn lysten til å lykkes.

To svake innledningskamper i VM er bevis nok for det.

Med unntak av et par endringer fikk de som var utvalgt til å starte i går, fullføre omgangen på parketten. Det samme med de som fikk tillit fra start etter pause.

- Lyttende person

Gro Hammerseng vil ikke si noe om hva hun på vegne av spillergruppa tok opp med Breivik i går.

- Jeg sier ikke alt til pressen.

Oddvar Bjørnestad bekrefter samtalen med Breivik, men nøyer seg med følgende kommentar om utfallet.

- Marit er en veldig lyttende person.

Argentina ville fått grisebank av Norge uansett hvor mye Breivik hadde byttet i går. For jentene var det likevel viktig å få lov til å spille på seg selvtillit gjennom positive opplevelser.

- Det var ikke dumt å få mer tid på banen i stedet for å være kasteballer. Det gjorde godt for oss alle, smiler Monica Sandve fornøyd.

Hun spilte hele første omgang, og svarte med sju scoringer på sju forsøk.

Skrytevideo

Men Breivik får også ros for flere grep hun gjorde foran gårsdagens kamp. Hun valgte å droppe den obligatoriske treningsøkta i hallen. Etter en kjapp joggetur på morgenkvisten sendte hun i stedet jentene ut på shopping og ba dem kose seg.

Forsvarsspillet - som tradisjonelt er Norges varemerke - er det som har sviktet mest i VM. For å minne jentene om hvor bra de faktisk kan spille forsvar satte hun på en video fra Norge- Russland i 8. november. En kamp hvor Norge var suverene i forsvar og knuste russerne 34- 26.

- Den videoen gjorde godt for selvtilliten vår. Go'følelsen er nå tilbake, smiler Elisabeth Hilmo.

FORNØYD: Monica Sandve ble toppscorer og koste seg den omgangen hun fikk spille. - Det var ikke dumt å få mer tid på banen i stedet for å være kasteballer, sier Monica.