Kjetil Rekdal ferdig i Start

Tok oppgjør med mediene: - Det kan være lurt å tenke seg om

Kjetil Rekdal vil hjem igjen til Hedmark. - Vi kan stå her til det blir lyst. Jeg kommer ikke til å si noe om prosessen.

KRISTIANSAND: Etter ni timer i møte, er Kjetil Rekdal og Start enige om at han ikke skal tilbake i rollen som trener. Reporter: Frode Andersen. Video: Tom-Richard OlsenVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

KRISTIANSAND / OSLO (Dagbladet): Kjetil Rekdal er ferdig i Start etter et ni timers oppvaskmøte med klubben i dag.

Han går på dagen, og tok seg en lang prat med pressen i Kristiansand sentrum seint tirsdag kveld.

- Jeg har levd i dette yrket i 35 år. Jeg er mer erfaren og har kanskje tålt mer enn andre, men det er tøft for meg og mange andre. Det er selvfølgelig ikke behagelig, sier Kjetil Rekdal (50).

- Vi er vel forlikt

Rekdal var klar på at han ikke vil gå inn på hvordan saken mot ham begynte. Det var torsdag klubben gikk ut og fortalte at det var opprettet en personalsak på ham og at han ikke ville lede laget mot Ålesund på Sør Arena lørdag. Det gjorde han likevel.

GÅR PÅ DAGEN: Kjetil Rekdal er ferdig som trener i Start.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
GÅR PÅ DAGEN: Kjetil Rekdal er ferdig som trener i Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

I dag kulminerte kaoset med det nesten ni timer lange møtet. Rekdal er ferdig i klubben.

Start vil ikke si mer enn at de igangsatte prosessen som følge av «rapporter om forhold som var uforenlig med klubbens verdigrunnlag.»

- Tar dere hverandre i hendene som venner?

- Normalt gjør vi det, men når det smeller tar det litt tid, før vi gir hverandre en klem. Det er ikke noe som henger igjen fra noen. Om vi ikke kaster oss rundt hverandre, er vi vel forlikt, sier Rekdal.

- Hvor surt er det å ikke få fortsette?

- Nå er det noen andre som får svare på sport. Jeg er ikke trener i Start lenger, sier han.

- Lyst til å vinne fotballkamper

På spørsmål om hvorfor saken kom fram, svarer landslagslegenden og den tidligere Vålerenga- og Ålesund-treneren følgende:

- Jeg vil ikke inn på prosessen. Vi har hatt en gjennomgang av mange ting. Det var viktig å få oppklart.

Det har blant annet vært skrevet at Rekdal skal ha hatt manglende fokus på laget og manglende motivasjon til å lede klubben. Flere har omtalt at klubben har opplevd ham som umotivert og ufokusert.

- Var motivasjonen din på topp? Var du fullt fokusert? fikk Rekdal spørsmål om i kveld.

- Min motivasjon har vært at jeg har lyst til å vinne fotballkamper. Jeg ser at det er noen som har lurt på det, men fra min side har fotball vært livet mitt. Jeg elsker å konkurrere.

KRISTIANSAND: Monica B. Grimstad, styreleder i Start, forteller om hvordan bråket rundt Kjetil Rekdal har påvirket klubben. Reporter: Frode Andersen. Video: Tom-Richard Olsen Vis mer

- Fokuset har vært fullt og helt på Start?

- Det spørs hvordan du tenker. Det er min måte å gjøre det på som bestemmer det. Om jeg spiser to eller tre brødskiver, endrer ikke det mitt fokus på fotball. Jeg kan ikke forklare det på en bedre måte, sier Rekdal kryptisk.

- Ta det litt med ro

Han tok også et oppgjør med mediene.

- Jeg har ikke opplevd noe liknende som dette, selv om jeg har opplevd press på liknende måte og trøkk fra alt og alle. Mediene er en del av hverdagen som fotballtrener. Det spekuleres, synses og prates. Det må du lære å leve med. Så er det noen ganger det gås over grensa fra medias side. Det kan være lurt for mediene å tenke seg litt om. Det er ikke alle som takler det like bra, sier han med klar beskjed til mediene.

- Ta det litt med ro. Det er mitt råd i dette her, sier Rekdal.

Vil hjem til Hedmark

Rekdal sier han ikke har noen gode svar på hva som skjer videre. Tirsdag har han og klubben sittet i møter fra rundt 12.30 til langt etter klokka 21.00 i kveld. Han hadde egentlig tenkt å reise hjem til Hedmark i dag, men sier nå at han må innom kontoret og pakke sammen en TV og noen klær.

På spørsmål om hva han kunne gjort annerledes, svarer han:

- Vi skulle ikke rykket ned. Det er en ekstremt utfordrende jobb, men dette skal jeg forklare på en bedre måte fra alle kanter. Men det kan vi ta en annen gang, sier han.

DRAMA: Sportsleder i Fædrelandsvennen Pål W. Jørgensen setter ord på dramatikken som har oppstått i kjølvannet av konflikten mellom Kjetil Rekdal og IK Start. Jørgensen tror utfallet av tirsdagens møte blir at partene blir enige om å gå hvert til sitt. Reporter: Frode Andresen / Dagbladet. Vis mer

- Kan stå her til det blir lyst

- Hva føler du nå?

- Mange ting. Når et kapittel er ferdig, begynner du å se framover og tenke på din egen framtid. Hva som har skjedd, får du ikke endra. Fotball er livet mitt, og jeg elsker å konkurrere. Sannsynligvis vil jeg jobbe innen fotball, men jeg er ikke sikker om det blir fra i morgen.

- Vil dette få konsekvenser for din karriere som fotballtrener?

- Jeg tror ikke det, men det er det andre som må vurdere.

- Men hva er det som har skjedd?

- Du prøver deg igjen. Vi kan stå her til det blir lyst, men jeg kommer ikke til å prate om prosessen, sier Rekdal før han går ut i den mørke sørlandskvelden.

- Han har svart veldig bra

Monica Bergin Grimstad, styreleder i IK Start, møtte deretter pressen.

- Jeg synes han har svart veldig bra, og er veldig lettet. Det meste av tida har gått med på å snakke gjennom hele saken i full bredde og la alle parter få snakke ut, sier hun til pressen.

- Kunne dere gjort noe annerledes som kunne forhindret kaoset som har vært?

- Ja, gjett om jeg har spurt meg selv om det. Denne opplevelsen har jeg aldri vært med på før.

- Hva ligger bak personalsaken?

- Fordi det er en personalsak, er det noe man holder internt. Det har jeg veldig respekt for.

- Aggressive og ufine spørsmål

Hun sier de siste fem dagene har vært svært vanskelig for klubbens ansatte.

- Jeg har ikke helt skjønt trykket som skulle komme. Det har heller ikke sponsorer og ansatte. Det har vært utrolig krevende for ansatte som blir møtt av aggressive og ufine spørsmål av folk rundt. Vi skal nå ha en skikkelig debrifing og se hva som skal gjøres framover, sier hun.

Hun erkjenner at klubben har gjort mange feil med spiller- og trenerbytter i klubben.

- Det er ikke god kultur å bytte ut spillere og trenere hyppig. Vi har gjort mange feil og kanskje vi må lære noe, sier hun.

- Venner er å kanskje å dra det litt langt

Hun var også avvisende til å si hva personalsaken handlet om eller hva som ble diskutert i dagens møte.

- Alle vil Kjetil Rekdal det beste. Det siste vi vil gjøre, er å gå ut i mediene og fortelle hva som blir sagt bak lukkede dører.

Hun sier hun forstår at det er et stort informasjonsbehov i saken, men reagerer samtidig på trykket.

- Det har løpt litt løpsk, og dere skriver mye riktig, men det har også vært formalfeil om hvem som har hvilke møter og hvem som snakket med hvem, sier hun.

- Skilles dere som venner? spør Dagbladet.

- Jeg vet ikke om det er riktig ord å bruke. Vi er vel forlikte, men det er ingenting som ligger der igjen og jeg unner Kjetil Rekdal alt godt. Venner er kanskje å dra det litt langt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer