Tok oppgjør med seg sjøl

Christer George (23) ga Åge Hareide den beskjeden den nye RBK-treneren ville ha. Han er lei av å sitte på benken.

Christer George scoret to mål for minneboka i går kveld. Det første var en perfekt volley fra 17 meter som ga Rosenborg 1- 0 etter åtte minutter - det andre var en lobb med backspinn fra straffemerket. Og etter å ha vært like sjanseløs på begge skuddene, gjorde Nürnberg-keeper Kampa det eneste rette da den andre George-ballen lå bak ham.

Han applauderte prestasjonen.

- Jeg har gjort det før, sier Christer George til Dagbladet.

- Men det er volleyen jeg er mest fornøyd med, den traff jeg skikkelig. Og jeg gjorde det fordi jeg klarte å holde øynene på ballen hele veien.

Christer George har sett god ut på treningene på Gran Canaria. Han har vist en friskhet og vilje Åge Hareide bemerket tidlig. Og etterpå var den nye RBK-treneren der med enda flere rosende ord:

- Christer var best, sier han.

- Sammen med Vidar Riseth.

Skal spille fast

- Jeg bestemte meg etter den dårlige høstsesongen for at jeg skulle bli bedre, sier Christer George.

- Jeg skjerpet meg og bestemte meg for å vise det jeg kan. Og så trente jeg mye i desember slik at jeg kunne komme hit ned så godt forberedt som mulig.

- I år vil jeg spille fast for Rosenborg.

Åge Hareide så mye av det Rosenborg har trent på siden alvoret 2003 startet på Gran Canaria for halvannen uke siden. I første omgang - da laget orket - var Rosenborg kompakte og med en forsvarsfirer som sto høyere i banen. Og så skapte de noen målsjanser på langballer og presise overganger.

Da 1- 0 skulle bli to, ga de bort et håpløst straffespark.

- En klosset og unødvendig takling av Macbeth Sibaya inne i feltet, sier RBK-treneren.

- Og det var synd det skjedde, jeg følte vi hadde et visst trøkk på Nürnberg i første omgang. Men etter pause ble vi naturlig nok slitne, veldig upresise og fikk mange kontringer imot.

- Likevel er jeg godt fornøyd med 1- 1 etter ordinær tid mot Nürnberg, sier Hareide.

Nürnberg ligger per i dag på en 12. plass i Bundesliga.

Sterkere Winsnes

Før pause viste også Fredrik Winsnes at han er mannen som kan fylle hullet etter Bent Skammelsrud. Flink i overgangsspillet, og atskillige fysisk sterkere enn sist han var på Lerkendal, gjorde han en god omgang.

Maspalomas-turneringen er cup og ved uavgjort blir det straffespark. Rosenborg bommet på tre av seks. Og mens Harald Martin Brattbakk, Christer George og Azar Karadas scoret, misset Fredrik Winsnes, Vidar Riseth og Ole Christer Basma.

Og så vant Nürnberg.

- Dumt, sier Christer George.

- Vi hadde jo lyst til å spille finalen. Men vi ble veldig slitne etter hvert så det hadde vel litt å si det også.

- Straffesparkkonkurranser kan alltid gå begge veier, men ja, vi bommet på for mange, sier Åge Hareide.

- Og spesielt etter at Espen Johnsen reddet to på rad var vi inne i det igjen. Men det var likevel ikke det viktigste sjøl om vi nå får en hviledag mindre før neste kamp (bronsefinale i morgen).

- Til å være den første kampen mot en så bra motstander er jeg fornøyd med mye.

Christer George scoret to mål for minneboka i går kveld. Det første var en perfekt volley fra 17 meter som ga Rosenborg 1- 0 etter åtte minutter - det andre var en lobb med backspinn fra straffemerket.