Stig Inge Bjørnebye slutter i Rosenborg

Tok regien og gikk på dagen

Stig Inge Bjørnebyes avgang var mer sjokkerende enn overraskende. Selv styremedlemmer i RBK ble tatt med buksene nede.

TOK REGIEN OG GIKK: Mandag ble Rosenborgs styre og daglig leder Tove Moe Dyrhaug informert om at Stig Inge Bjørnebye ønsket å fratre jobben som sportslig leder i klubben. I går morges fikk de beskjed om at han gikk på dagen. Foto: Ned Alley NTB/Scanpix
TOK REGIEN OG GIKK: Mandag ble Rosenborgs styre og daglig leder Tove Moe Dyrhaug informert om at Stig Inge Bjørnebye ønsket å fratre jobben som sportslig leder i klubben. I går morges fikk de beskjed om at han gikk på dagen. Foto: Ned Alley NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STIG INGE BJØRNEBYE tok total regi på sin egen skjebne og fikk avgangen i Rosenborg til se ut som en godt planlagt og lenge ønsket avgjørelse.

Timingen er selvfølgelig skrekkelig, han kunne i det minste ventet til etter sesongen.

Måten han gjorde det på var drepende effektiv.

Med tanke på spekulasjonene og ryktene som har gått – spekulasjoner Dagbladet konfronterte Rosenborgs styreleder Ivar Koteng med søndag kveld – var regien på avgangen intet mindre enn perfekt.

MANDAG ETTERMIDDAG SNAKKET jeg lenge med Stig Inge Bjørnebye. Mye av samtalen handlet om jobben hans i Rosenborg, og utførelsen av denne. Jeg spurte 1) om han følte posisjonen og standingen hans i klubben var truet etter det mange omtaler som mangel på gode treff på spillermarkedet.

2) Om han selv ønsket å fortsette ut over det seks år lange åremålet med kontraktstid ut mars 2021.

Svar 1): Nei, på ingen måte!

Svar 2): Ja!

FOTBALLMILJØET ER FULLT av syngende fugler. Veldig mange har en agenda. Fra Trondheim har vi i det siste fått høre at Rosenborg er misfornøyd med klubbens rekrutteringsarbeid, og at ledelsen ønsker å ta grep rundt spillerlogistikken og personene som utfører denne ekstremt viktige og alltid pågående prosessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer