Tok rubel og bit

Chelsea feiret 3- 2 over Blackburn en kald og våt februardag som om de hadde vunnet ligaen. Det forteller alt om presset.

Glen Johnsens seiersmål i det 89. minutt - etter at Paul Gallagher hadde skutt Blackburn likt to minutter i fortveien - forteller imidlertid en annen historie. Og den handler om moral. For det var bare én ting rubel-laget fra London tenkte på da Blackburn så ut til å ha stjålet to av de tre poengene Chelsea var i ferd med å cruise hjem.

De ville ha dem igjen.

Et vanvittig mål

Og da poengene kom tilbake, så kom de fra den øverste skuffen. Eller fra himmelen om du vil. For Glen Johnsens 3- 2 var ikke bare et seiersmål, det var et helt vanvittig seiersmål. Som etter en lobb over én forsvarer på den første berøringen, og en tunnel på forsvarer nummer to med den andre berøringen, ble måkt opp i det lengste krysset.

Dermed er Chelsea der fortsatt, et stykke bak de to store. Og du så det på dem - hvor viktig det var å ikke gi Arsenal og Manchester United mer dagslys på tabellen. For Chelsea feiret virkelig seieren på Ewood Park i går ettermiddag.

Der de lå oppå hverandre i en stor haug da kampen endelig ble blåst ferdig.

Midtbanekongen

Frank Lampard står mer og mer fram som en av Premier Leagues desidert beste midtbanespillere. I går scoret han to nye mål for Chelsea på like mange berøringer etter åpnende pasninger. Og det er måten han gjør det på - viljen og evnen til hele tida å ta de viktige og drepende løpene inn i motstanderens 16-meter - som gir den tidlige West Ham-spilleren scoringer.

Er man forelsket i Manchester Uniteds Paul Scholes som den komplette midtbanespiller, er det fort gjort å bli utro med en kar som Frank Lampard.

Blackburn som snart får Martin Andresen på lån til sommeren kjempet som tapre bikkjer denne ettermiddagen. Uten å få lønn for strevet. Og slik blir Stabæk-strategens neste måneder i Premier League.

Hver eneste kamp han får av manager Graeme Souness vil bli et slagsmål for å overleve i ligaen.

<B>FØRST:</B> Chelseas Adrian Mutu (th) er noen centimeter foran Blackburns Lucas Neill i denne duellen. Og slik var det stort sett kampen igjennom. Chelsea litt bedre.