VINTERLIG: Riktignok er det vinter i Rio de Janeiro, og i dag var det spesielt kaldt - under 20 varmegrader. Det fikk NRKs Nicolay Ramm til å utfordre Karoline Bjerkeli Grøvdal på ski. Selvsagt fikk han bank. Foto: Tormod Brenna
VINTERLIG: Riktignok er det vinter i Rio de Janeiro, og i dag var det spesielt kaldt - under 20 varmegrader. Det fikk NRKs Nicolay Ramm til å utfordre Karoline Bjerkeli Grøvdal på ski. Selvsagt fikk han bank. Foto: Tormod BrennaVis mer

Tok seg en skitur i OL-byen

Karoline Bjerkeli Grøvdal (26).

RIO (Dagbladet): NRKs stuntreporter Nicolay Ramm ligger ikke på latsida i OL.

Her om dagen fikk han selveste Usain Bolt til å be om reprisen på hyllest-rappen han framførte for sprintkongen, i dag fikk han utallige OL-utøvere fra langt mer snøfattige nasjoner enn Norge til å sperre opp øynene inne i OL-landsbyen.

Dagens Ramm-stunt var nemlig å gjennomføre et intervju på «skitur» med 10.000 meter-løper Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Habil skiløper

Og Karoline, som er en meget habil skiløper med fortid på aldersbestemte lag - som også har lekt med tanken om et lite comeback, stilte gladelig opp - til afrikanske og asiatiske utøveres store fornøyelse.

Men selv om været er nesten vinterlig i Rio i dag, med bare 17 varmegrader og regn, er det tross alt 10.000 meter Karoline er her for å løpe. Det håper bronsevinneren fra samme distansen i EM å gjøre bedre enn hun noen gang har gjort før. Spørsmålet er bare hva hun tør å gå for. Det står mellom å bli med på et rykk, eller safe seg inn til en hederlig plassering.

- Etter denne sesongen her har jeg fått mye mer selvtillit, det er som kjent ferskvare. Jeg stoler på meg selv, og må ta de vurderingene der og da.

- Men jeg satser på å løpe klokt. Jeg blir ikke med på noe vilt i starten, da satser jeg heller på å holde farta og heller plukke løpere mot slutten, slik jeg har gjort i flere løp tidligere i år.

10. beste tid

Karoline Bjerkeli Grøvdal har hatt en flott sesong, og har blant annet satt flere norgesrekorder.

EM-bronsen er det foreløpige høydepunktet. Noe tilsvarende er det derimot så godt som umulig å oppnå i Rio når hele verdenseliten er på plass.

Bronseløpet hennes i EM gikk unna på 31.23,45. Det gir en 10.plass på lista over løpere hun skal konkurrere mot i EM.

Håper på sneglefart

KJØLIG: Det var kaldt og regn i Rio i går. Toppidrettsutøvere som Karoline Bjerkeli Grøvdal vet å kle seg deretter. Foto: Tormod Brenna
KJØLIG: Det var kaldt og regn i Rio i går. Toppidrettsutøvere som Karoline Bjerkeli Grøvdal vet å kle seg deretter. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Selv om det er mange i feltet som kan løpe langt raskere enn det Karoline har gjort, håper hun likevel å kunne være med når spurten går.

- Alt kan skje, også at det blir lavt tempo. Det har vi sett i mange mesterskap før. Og jeg vet jeg har fart på sisterunden. Det hadde vært gøy om jeg kunne være med da spurten går.

- Jeg skal uansett løpe det jeg kan jeg, for ei best mulig plassering. Og uansett hvordan det går så har jeg hatt en fantastisk sesong. Det er som natt og dag i forhold til tidligere, sier Karoline som for første gang i karrieren har vært skadefri i snart to år. Det har gjort at hun endelig begynner å nærme seg potensialet sitt.

Og uansett hvordan det går i Rio, er det bare et delmål på veien mot noe enda større. Tokyo-OL om fire år allerede merket av i Karoline Bjerkeli Grøvdals kalender.