Tok seg mesterlig sammen

Henrik Bjørnstad hentet seg mesterlig inn og kvalifiserte seg for helgen uten store problemer. På et monster av en golfbane.

• Se resultatlisten etter to av tre dager på PGAs offisielle hjemmeside.

LA JOLLA (Dagbladet): Torrey Pines South Course er nesten 7000 meter lang og skal huse US Open om to år. Det forteller at den er en av de vanskeligste banene i Amerika. Og når man spiller middels golf her skal man egentlig bli drept.

Om man ikke har evnene til å ta seg sammen.

- På de første ni hullene var jeg ute og kjørte, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.no etter 72-runden som plasserer ham på delt 30.plass før helgen.

- Jeg traff ikke jernslagene helt og måtte hele tiden kjempe for par. Og det er veldig langt der ute - denne banen er utrolig tøff.

- Hvis du ikke treffer fairway fra tee har du ingen mulighet til å gjøre annet enn å prøve å redde par.

Og det var akkurat det Henrik Bjørnstad måtte gjøre på de 11 første hullene han spilte (startet runden på hull 10). Med birdie på det tolvte fikk han sluppet ned skuldrene. For sjøl om kvalifiseringsgrensen for de to siste runden lå på en under par hele dagen - og Henrik Bjørnstad klamret seg til de fire slagene han var under fra åpningsrunden på torsdag - er du aldri sikker på Torrey Pines South.

Og da den lenge etterlengtede birdien fikk en bogey etter seg på det neste hullet var det fortsatt ingen selvfølge at han skulle klare det.

KLARTE CUTEN: Henrik Bjørnstad havnet på en delt 30. plass etter to dager av PGA-turneringen i San Diego og kvalifiserte seg dermed til helgens finalerunde. Her fotografert med caddy Mark Fulcher (til høyre). Foto: Scanpix/Terje Bendiksby
KLARTE CUTEN: Henrik Bjørnstad havnet på en delt 30. plass etter to dager av PGA-turneringen i San Diego og kvalifiserte seg dermed til helgens finalerunde. Her fotografert med caddy Mark Fulcher (til høyre). Foto: Scanpix/Terje Bendiksby Vis mer

- Det er en styrke at jeg kan ta meg sammen - det er et godt tegn, sier Henrik Bjørnstad.

- Også på den andre runden spilte jeg de siste ni hullene mye bedre enn de første. Og det skal jeg ta med meg videre, det er viktig å ikke miste hodet.

- Jeg var aldri nervøs for ikke å klare det.

Mellom debuten på Hawaii for to uker siden og Buick Invitational her i California har Henrik Bjørnstad vært hjemme og trent. Når denne turneringen er ferdig i morgen blir det en ny friuke. Og han liker ikke det - han skulle gjerne spilt hver eneste turnering.

For å få en bedre rytme.

- Det er sånn nå i begynnelsen, sier han.

- Det blir bedre etter hvert når jeg er kvalifisert for de fleste turneringene. Og derfor kjenner jeg at det er andre dagen - jeg er ikke inne i den turneringsrytmen jeg bør være. Det er en klar fordel å spille hver eneste uke.

I dag er Henrik Bjørnstads store mål å spille en runde under 70 slag. Alt på 60-tallet er glitrende på South Course som spilles begge de to siste dagene.

- For jeg satt sammen alt jeg kan er det fullt mulig å på 60-tallet. Det at jeg spilte par på denne andre runden, etter at jeg var var såpass ute og kjørte i begynnelsen, forteller meg at det er mulig. Og jeg er inne blant topp 30 uten å ha spilt min beste golf.

- Det tar jeg som et veldig godt tegn, sier Henrik Bjørnstad til Dagladet.no.  

I dag går Henrik Bjørnstad ut klokken 17.03 norsk tid.

I SLAGET: Henrik Bjørnstad under andre dag i San Diego fredag.