Tok seg tid til en tissepause under femmila

Petter Northug var i en klasse for seg - vant kongepokalen.

OVERLEGEN: Petter Northug ledet fra start til mål. Foto: EPA/ANDERS WIKLUND SWEDEN OUT
OVERLEGEN: Petter Northug ledet fra start til mål. Foto: EPA/ANDERS WIKLUND SWEDEN OUTVis mer

- Jeg rakk ikke å tisse før start. Etter ca en mil måtte jeg stoppe i løypa for å tisse, sa Petter Northug til NRK etter seieren.

- Jeg har aldri vunnet en NM-femmil før, så det synes jeg er utrolig artig. Jeg reiste hit for å kjempe om seieren på 5-mila. Det var folk hele veien og skikkelig artig å gå, sa Northug til stadionspeakeren.

Tidlig i løpet opparbeidet Northug seg en solid ledelse, men valgte å stoppe for å late vannet. Det gjorde tilskuerne langs løypa nervøse på 25-åringens vegne, men hovedpersonen selv forklarte det på denne måten:

- Må man så må man.

Northug falt fra 1.- til 35.-plass i løpet av tissepausen, men han jobbet seg raskt opp igjen.

- Det var et tett felt, og det snødde en del. Da er det en fordel å komme bakfra. På en femmil har du god tid, gliste han.

Ledet hele veien Northug hadde ikke tømt seg for krefter under fredagens lagsprint, hvor Strindheim-løperen vant gull sammen med John Kristian Dahl.

Han ledet hele veien lørdag, og i den siste bakken rykket han kraftig ifra og tok hjem sin første kongepokal.

Bak Northug fulgte Eilifsen, men Henning-løperen valgte å gi bort NM-sølvet. Like før målstreken stoppet han opp, ventet et halvt minutts tid og lot Jespersen gå først over mål.

Den nybakte sølvvinneren hadde gjort en stor jobb med å dra Eilifsen på store deler av de 50 kilometerne.

En klar luke på over ett minutt skilte fra tettrioen og bak til 4.-plasserte Simen Andreas Sveen. Roger Aa Djupvik og Kristian Tettli Rennemo fulgte like bak Sveen på 5.- og 6.-plass.

(NTB)