Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tok seg tjuvperm i Oslo

Derfor vrakes Mame og Makhtar.

BENKES: Moldes senegalesere Makhtar Thioune og Mame Biram Diouf skal ha brutt interne regler i Molde, og straffes med benkeposisjon fra start mot Strømsgodset i ettermiddag.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
BENKES: Moldes senegalesere Makhtar Thioune og Mame Biram Diouf skal ha brutt interne regler i Molde, og straffes med benkeposisjon fra start mot Strømsgodset i ettermiddag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

||| • Følg og diskuter Tippeligaen i livestudio fra kl. 18!

MOLDE (Dagbladet.no): Molde er fra før av i en utsatt posisjon før kveldens hjemmekamp mot bunnlaget Strømsgodset. Jose Mota, Vegard Forren og Pape Pate Diouf er ute med kortkarantene.

Nå har i tillegg Kjell Jonevret bekreftet ryktene som først oppsto i går kveld, og plassert den kommende Manchester United-spilleren Mame Biram Diouf og ligaens store stjerne Makthar Thioune på benken.

Etter det Dagbladet erfarer skal de to ha unnlatt å møte opp da flyet gikk hjem til Molde etter bortekampen mot Vålerenga lørdag 30. august. Siden de skulle reise til Lisboa og slutte seg til Senegals landslagstropp mandagen etter, tok de seg i stedet en fridag i hovedstaden. Tidligere skal de nevnte herrer også ha vist en slapp holdning til sponsoropptredener og andre aktiviteter i regi av klubben.

Ingen i klubben har ønsket å kommentere dagens vraking, men da laget ble offentliggjort for spillerne klokken to i ettermiddag, var Thioune og Diof henvist til sidelinja.

På supporternes nettforum og lokalavisens kommentarplass, er publikum både forbannet og redde for at tre poeng tapes når to viktige spillere utelates fra laget midt i medaljestriden. Men Kjell Jonevret har tidligere gjort det klart hvordan han vil behandle regelbrudd. I et intervju med Dagbladet i vår fortalte Jonevret hvordan den indre justisen i Molde fungerer:

- Jeg liker frihet under ansvar. Før sesongen var hele spillergruppen med på å sette reglene for hvordan ting skal være. Vi skal stå sammen som et lag og være forberedt på motgang. Dersom noen misbruker den friheten, blir «jag besviken och arg». Jeg slår knallhardt ned på dem som synder. For jeg kan fortsatt bli forbannet, om noen skulle være i tvil, sa han med et smil.

Når reglene internt er klare, og Thioune og Diouf har brutt dem, ligger det i kortene at konsekvensene kommer.

Kjell Jonevret får støtte for sine avgjørelser i lokalpressen. Uten at han kjenner den konkrete saken i detalj, forteller sportskommentator Carl Henrik Indbjør til Dagbladet at han mener Jonevret gjør det rette.

— Det oser av stor respekt for det Kjell Jonevret her gjør. Dette er noe Molde Fotballklubb vil få igjen for i fremtiden. Det vil komme noe positivt ut av dette, fastslår Indbjør, som har radiokommentert Moldes kamper i nesten 20 år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling