<strong>NYTT GULL:</strong> Birk Ruud leverte de triksene med høyest score i nattas Big Air i X-Games. Foto: Norges Skiforbund
NYTT GULL: Birk Ruud leverte de triksene med høyest score i nattas Big Air i X-Games. Foto: Norges Skiforbund Vis mer

Tok sitt andre strake X-Games-gull

Full uttelling for Birk Ruud i X-Games.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Birk Ruud (18) tok gull i øvelsen Big Air i X-Games i natt. Det er hans andre strake gull i øvelsen, da unggutten tok gull også på hjemmebane i mai i fjor.

Det var i tredje og fjerde forsøk, med triksene dobbel 1620 med tailgrab og switch trippel 1620 Birk Ruud fikk den totale poensummen på 89 poeng - nok til å sikre seieren.

Birk Ruud har altså full uttelling i de to siste utgavene av snowboard og friskiens gjeveste konkurranse.

Fjorårsseieren kom etter det som hadde vært en tøff vinter. Ruud slet med skader, og ble vraket fra OL-troppen, en avgjørelse han var skuffet over og uenig i. Derfor smakte gullet ekstra godt den gang.

Siden da har han altså tatt nye steg, og satte sportens gjeveste på plass på ny, denne gangen i Aspen.

Canadiske Alex Beaulieu-Marcand tok andreplassen og James Wood fra Storbritannia endte på tredjeplass. Johanne Killi tok for øvrig sølv i disiplinen tidligere denne helga.

Også OL-gullvinner Øystein Bråten og Christian Nummedal deltok i konkurransen, uten at de klarte å hevde seg helt i toppen. De kjører også slopestyle-finale søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer