Ingrid Landmark Tandrevold:

Tok sølv i norsk medaljedrama

Ingrid Landmark Tandrevold tok sølv i norsk medaljedrama. Tiril Eckhoff tok bronsen etter spurtduell mot Marte Olsbu Røiseland. Lisa Theresa Hauser sikret VM-gullet.

SPENNENDE: Det ble et rykende medaljedrama mellom Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold og Marte Olsbu Røiseland på siste runde under fellestarten i VM. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

POKLJUKA/OSLO (Dagbladet): - Det var helt fantastisk. Jeg har aldri slått Tiril eller Marte på noe som helst på en sisterunde. Det er en første gang for alt, så det var flaks at det var i VM, sa Ingrid Landmark Tandrevold til NRK etter sølvmedaljen.

Den 24 år gamle Fossum-løperen tok dermed sin andre individuelle VM-medalje i Slovenia. Det skjer en måned etter at hun opplevde hjerteflimmer under et verdenscuprenn i Oberhof.

- Jeg tror det var en av de beste løpene jeg har gått egentlig. Jeg klarte å beholde roen. Det er mesterskapets siste dag, så jeg er stolt over at jeg klarte å stå løpet, sa Tandrevold til Dagbladet etter løpet.

- Det var veldig, veldig deilig. Det var litt surt at jeg tok medaljen fra Marte, men vi er tross alt konkurrenter, sa Tiril Eckhoff til NRK om bronsemedaljen.

Eckhoff drar fra mesterskapet som den store VM-dronningen med tre VM-gull og seks medaljer totalt.

- Jeg er veldig stolt. Det har vært kult og emosjonelt. Det viser at jeg kan være best, og det er deilig, for jeg har tvilt opp gjennom. Det er definitvit en lettelse, sier hun til Dagbladet etter løpet.

VONDT: Tiril Eckhoff synes synd på lagvenninne Marte Olsbu Røiseland etter fellesstarten i VM. Video: Lie. Vis mer

Det ble en norsk kamp om sølvmedaljen på kvinnens fellesstart i skiskytter-VM. Ingrid Landmark Tandrevold tok den foran Tiril Eckhoff som slo Marte Olsbu Røisland i spurten.

Dermed må Røisland, som så veldig sliten ut i målområde, ta til takke med den sure fjerdeplassen.

- Det er bittert med den sure fjerdeplassen, men sånn er det, sa Røisland til Dagbladet etter løpet.

Østerriksk seier

Røiseland måtte kjempe for å holde Eckhoff bak seg, og det greide hun ikke. Eckhoff sørget dermed for to løpere fra Fossum på pallen.

– Det var veldig deilig. Da jeg gikk ut på sisterunden, trodde jeg ikke det var mulig, men jeg fikk noen superkrefter, sa Eckhoff til NRK.

Ingen av de norske kunne true Lisa Theresa Hauser. Østerrikeren ble verdensmester etter fire fulle hus på standplass. Eckhoff var på skuddhold før siste skyting, men med én bom måtte hun nøye seg med å kjempe seg til bronsen.

BLE JAGET: Ingrid Landmark Tandrevold kunne puste lettet ut etter sølv på fellesstarten i VM. Video: Lie. Vis mer

Seks medaljer

Eckhoff har hatt et fantastisk mesterskap i Pokljuka. Hun startet med tre strake gull i blandet stafett, sprint og jaktstart.

Deretter ble det en skuffende 23.-plass på normaldistansen og sølv i parstafetten. Avslutningshelgen ble det stafettgull og bronse på fellesstarten.

– Jeg kan ikke si at det er dårlig. Jeg er kjempefornøyd, og det var gøy å revansjere fjoråret, sa hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer