Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge tok sølv i rullestolcurling

Tok sølv i Paralympics etter drama: - Hjertepumpa begynte å gå løpsk

Skip Rune Lorentsen var nær å gjøre det umulige da Norge sikret sin første medalje i rullestolcurling noensinne.

GLAD GJENG: Det norske laget består av Sissel Løchen, Ole Fredrik Syversen, Rune Lorentsen, Jostein Stordahl og Rikke Iversen. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund.
GLAD GJENG: Det norske laget består av Sissel Løchen, Ole Fredrik Syversen, Rune Lorentsen, Jostein Stordahl og Rikke Iversen. Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Etter å ha tapt de tre første kampene i de innledende rundene, slo Norge hardt tilbake med åtte seire på de ni neste kampene.

Mot Kina i finalen ble det derimot et knepent 6-5-tap etter ekstraomganger.

- Når de har en god dag, er de veldig gode. Når vi har en god dag, så er vi enda bedre. Vi gjorde en god kamp. Jeg føler ikke vi har tapt. Vi har virkelig vunnet sølv, sier Sissel Løchen til Dagbladet.

- Vi har spilt bra siden vi begynte klatringa. Vi var faktisk noen centimeter fra å vinne gullet, så vi var helt der oppe. Sølv er like greit som gull nå, sier Jostein Stordahl til Dagbladet.

Avgjort av centimeter

Norge var nemlig svært nærm å ta gullet da det gikk til ekstraomganger.

Skip Rune Lorentsen forsøkte å støte Norges ene stein i boet enda nærmere senter, men foran lå det flere blokader.

Den første steinen ble altfor vid. På det andre forsøket traff Lorentsen steinen, men treffet skulle vært ørlite hardere.

- Hadde den kommet én eller to centimeter inn, så hadde det holdt, sier Lorentsen til Dagbladet.

Lagkamerat Rikke Iversen fulgte med fra sidelinja som reserve.

- Da var jeg egentlig bare helt tom. Hjertepumpa begynte å gå løpsk. Jeg tenkte: «det her kan faktisk gå», men så var det disse små marginene igjen som ikke var helt på vår side, sier Iversen til Dagbladet.

Saken fortsetter under videoen.

SUPERHELTENE: Vi har møtt noen av de virkelige superheltene. Video/redigering: Siv Johanne Seglem Vis mer

- Den avgjørende feilen

Norge hadde lagt planen da det var halvspilt. Resultattavla viste 3-3.

- Vi blanket i femte omgang. Da hadde vi siste stein i sjette og åttende omgang. Planen var at vi skulle plukke ett poeng i sjette, Kina i sjuende, og vi i åttende, forklarer Jostein Stordahl.

Planen gikk skeis da Kina plukket to poeng i den sjuende runden.

Norge klarte å utlikne til 5-5, men Kina sikret seieren i den første ekstraomgangen da de hadde den siste steinen.

- Vi begge gjorde mye feil. Vi hadde størst sjanse til å ta det før ekstraomganger. Man gjør feil hele tida, og vi gjorde nok den avgjørende feilen da de fikk to poeng i den nest siste runden, sier Stordahl.

- Ingen god dag på jobben

Laget virket stort sett fornøyde da Dagbladet møtte dem i mixed sone, men Ole Fredrik Syversen måtte felle noen tårer.

- Jeg er veldig stolt av hele gjengen. Vi hadde mange muligheter underveis. Jeg hadde ingen god dag på jobb, men vi fikk et bra sølv. Vi skal være stolte av det, sa Syversen til Dagbladet omringet av trøstende lagkamerater.

- Jeg er litt skuffet akkurat nå. Til sjuende og sist, når vi får summet huene litt og gått i garderoben noen sekunder for oss selv, så skal jeg love at vi er stolte av denne medaljen her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!