Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tok sprintgull for TOLV år siden - i dag gjorde han det igjen

Nå har Bjørndalen tangert Dæhlie.

 KONGEMØTE:  Bjørn Dæhlie var raskt borte med å gratulere Ole Einar Bjørndalen med gullet på sprinten. Nå står de to med like mange medaljer i vinter-OL. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KONGEMØTE: Bjørn Dæhlie var raskt borte med å gratulere Ole Einar Bjørndalen med gullet på sprinten. Nå står de to med like mange medaljer i vinter-OL. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen greide å gjøre noe med 40 år gamle Ole Einar Bjønrdalen på skiskyttersprinten i Sotsji - selv med én bom.

Ole Einar Bjørndalen har seks gullmedaljer fra OL tidligere, deriblant to på sprint. Den første kom for seksten år siden i Nagano i 1998. Mens den forrige kom for tolv år siden - i Salt Lake City i 2002.

Og i dag gjorde han det igjen. Ingen greide å tukte 40-åringen på sisterunden under sprinten i Sotsji - og dermed sikret Bjørndalen for at Norge har tatt to gull på mesterskapet første dag.

Daniel Landertinger tok sølvet og Jaroslav Soukup tok bronsen.

Tangerte Dæhlie - Det er mye press, men i dag var jeg ekstremt rolig. Sovnet nesten før start. Alt som kommer nå er en bonus, jeg forbereder meg så godt jeg kan til det som venter, sier Bjørndalen til TV2 etter løpet.

- Jeg har hatt mange fine mesterskap, og dette blir også gøy. Jeg gleder meg til hvert løp jeg går ennå, og har like mye motivasjon i dag som for 20 år siden, lover 40-åringen.

Bjørndalen har med dagens seier tangert Bjørn Dæhlie som den mestvinnende i vinter-OL. Nå står de begge med tolv medaljer.

Skiskytterkongen står nå med sju gull, mens Dæhlie fortsatt ligger et gull foran.

 GULL:  Ingen greide å gjøre noe med 40 år gamle Ole Einar Bjønrdalen på skiskyttersprinten i Sotsji. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI / NTB Scanpix
GULL: Ingen greide å gjøre noe med 40 år gamle Ole Einar Bjønrdalen på skiskyttersprinten i Sotsji. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er dypt imponert. Han er førti år og går fortest på ski. Jeg tror konkurrentene innerst inne trodde de skulle greie å ta han, så det er rått, sier Bjørn Dæhlie til TV2 om Bjørndalens bragd.

Ifølge Infostrada er Bjørndalen tidenes eldste individuelle gullvinner i et vinter-OL.

Også Erna Solberg lot seg imponere av 40-åringen.

«De eldste er best. Fantastisk med gull på skiskyttersprinten i Sotsji. Gratulerer», heter det i gratulasjonen fra statsministeren.

Ingen kunne matche Både Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø skjøt fullt hus på første skyting. Da var det gledelig å se at en av favorittene, franske Martin Fourcade, fikk én bom.

Men på andre skyting ble rollene snudd: Bjørndalen og Hegle Svendsen skjøt en bom hver, Bø bommet på tre, og Fourcade skjøt fullt.

Dermed mistet Hegle Svendsen han hadde hatt ledelsen så langt, og endte til slutt på en niendeplass.

Men med norske øyne gjorde ikke det all verdens siden Bjørndalen gikk såpass fort, og tok ledelsen i mål fra Dominik Landertinger.

Og da konkurrenter som Jaroslav Soukup, Anton Shipulin og Jean Philippe Le Guellec ikke greide å matche farten til Bjørndalen, var gleden et faktum.

Tingnes Bø endte på 55. plass, mens storebror Tarjei endte på 39. plass.

Hele Norges coronakart