Tok strupetak på den finske hjemmehelten

Dramatikk da tungvekterne barket sammen under innveiingen.

HELSINKI (Dagbladet): I morgen kveld avholdes et stort proffboksestevne i Hartwall Arena i Helsinki i Finland.

Norges førstekvinne Cecilia Brækhus skal møte Kuulei Kupihea i ringen, men hovedkampen står mellom tungvekterne Dereck «Del Boy» Chisora (27) fra England og den finske hjemmefavoritten Robert «The Nordic Nightmare» Helenius (27).  

Helenius tilhører samme team som Brækhus, tyske Team Sauerland. Finnen har vunnet 16 av 16 proffkamper, hvor 11 av de har vært på knock-out. Chisora har like mange proffkamper, men har tapt én av dem. 

Og det ble ampert da de to bokserne skulle måle krefter i ettermiddagens innveing på Casino Helsinki.  

Chisora entret scenen først. Den Zimbabwe-fødte bokseren trasket nonchalant rundt på scenen før han gjorde seg klar for veingen og stilte seg på vekten. Deretter kom hjemmefavoritt Helenius, til stor jubel fra de oppmøtte.  

Da de to bokserne skulle stille seg opp for «stare-down» (se hverandre i øynene, journ.anm.), begynte Chisora så vidt å skubbe borti den finske verdensmesteren. Helenius holdt seg rolig, men da Chisora klappet finnen på kinnet, var det gjort. De to utvekslet et par ord, før det gikk til håndgemeng. Chisora tok tak rundt strupen på Helenius, mens finnen dyttet engelskmannen og de to måtte skilles fra hverandre av vaktene.  

Chisora gliste fornøyd, mens det kom tilrop fra publikum om at han måtte roe seg ned:

- Knock it out, Del Boy! Knock it out! Tomorrow it's your turn.    

Til det repliserte Del Boy:

- Don't worry, old man, I will whoop his ass in the ring. Dont worry about that. I will give you what you want to see.  

Arrangøren vurderte å få de to bokserne sammen igjen, slik at de kunne avslutte seansen med posering og et håndtrykk, men fant ut at det var like greit å la være. Chisora ble til slutt sendt av scenen, mens hjemmefavoritt Helenius ble stående igjen til stor applaus.