Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tok T-banen til Highbury

RBK stanget folkeligheten sin i taket på en tettpakket T-banevogn da laget tok undergrounden til Highbury midt i London-rushet i går ettermiddag. Det har ingen gjort før dem i Mesterligaen.

LONDON (Dagbladet): Og tro det eller ei: Hadde det vært opp til Rosenborg ville de kjørt kollektivt til kveldens match mot Arsenal også. Heller en snau halvtime med togbytte under bakken fra hotellresepsjonen til garderoben - enn alt fra en time til hva som helst i håpløst førjulsrush i Londons gater. Men UEFA tillater ikke det - sjøl laget som ute i den store verden ikke blir kjent igjen av andre enn lagkameratene, lederne og de nærmeste familiemedlemmene - må på matchdagen kjøres og sluses inn til stadion som kongelige.

Når UEFA snakker sikkerhet er det ikke forskjell på Roar Strand og David Beckham.

Et enkelt valg

-  Vi hadde valget mellom å sitte i konstant kø fra dør til dør eller bruke under halve tida på å kjøre kollektivt til treninga, sier RBK-direktør Rune Bratseth til Dagbladet.

-  Vi trengte ikke akkurat noe allmannamøte for å ta den beslutningen. Dette er jo mye bedre.

Og kanskje aller best:

-  Jeg tror ingen andre lag har gjort det før oss. Jeg tror ikke det har vært vurdert en gang. Men det var ikke derfor vi gjorde det. Vi gjorde det for å spare tid, sier Bratseth.

Mesterlag på tube

«Tuben» - det folkelige navnet på Londons T-bane - gir deg en følelse av hva det vil si å være rogn. I hvert fall i rushtida. Mellom enkelte stasjoner er det så trangt at passasjertettheten minner mest om en utsolgt kaviartube. Og slik reiste altså Rosenborg til årets siste trening før årets siste kamp.

Da spillerne kom ruslende oppover gata fra Arsenal stasjon trodde vaktene på Highbury knapt det de så.

-  Et bra opplegg - jeg tror vi innfører dette i alle større byer vi skal spille, sier Thorstein Helstad.

-  Ikke sant, sier Frode Johnsen - og billig er det også.

-  Og effektivt, sier Roar Strand - jo kjappere det går jo bedre.

-  Ikke minst etter treninga, sier Harald Martin Brattbakk. -  Nå kan vi jo bare ta banen tilbake til hotellet med en gang vi har skiftet.

RBK på dypt vann

Ingen kjente Rosenborg-spillerne i vognene under Londons overflate i går ettermiddag. Når laget løper ut på Highbury i kveld er det ikke mange som vil kjenne igjen lagoppstillingen heller. For med snart like mange sjuke som friske folk stiller trønderne med en småskadd Jan Gunnar Solli på høyrebacken, en usikker Torjus Hansén som makker til Erik Hoftun i midtforsvaret, og med toppscorer Frode Johnsen som defensiv midtbanemann.

-  Vi landet på dette laget (Johnsen, Solli, Hansén, Hoftun, Stensaas, Strand, Johnsen, Winsnes, Braaten, Helstad, Brattbakk), sier RBK-treneren. -  Det betyr at to mann (Solli og Johnsen) spiller på plasser de ikke har gjort før. Men det skal gå bra - vi skal lage så mye trøbbel for Arsenal som vi bare kan.

-  Når du ikke har noe valg må du bare svømme på dypet.

Mer tente

Og scorer Arsenal tidlig, hvilket mange tror, kan det bli brådypt. Arsenal må nemlig slå RBK for å være sikre på avansement i Mesterligaen. Og jeg hører Per Joar Hansen si at Vieira og Lauren er ute på grunn av de røde kortene de pådro seg sist, og at han derfor hevder at Arsenal er svekket, og at det er de som har alt å tape - det er jo jobben hans å skape tro - men likevel og herregud da, mann:

Arsenal stiller i hvert fall med friske folk.

Rosenborg starter med flere spillere som under normale omstendigheter ville vært sjukmeldte.

-  Du går ikke rundt og tenker på at ting kan gå til helvete, sier Per Joar Hansen. -  Planlegger du at ting går i dass, så går ting i dass. Men selvsagt kan vi slippe inn mål tidlig - det kan vi i alle fotballkamper.

-  Men vi planlegger det ikke.

INNSJEKK: Øivind Storflor og resten av RBK-spillerne passerer bommen og tar seg mot t-banen retning Highbury.
GUTTA PÅ TUBEN: Rosenborgerne Harald Martin Brattbakk (t.v.) og Erik Hoftun ble ikke forstyrret av londonborgerne på undergrunnsbanen i går. - Nå kan vi jo bare ta banen tilbake til hotellet med en gang vi har skiftet, sier Brattbakk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media