Tok tap som seier

Litt over midnatt tapte Bjørn Maaseide og Iver Horrem til slutt kampen. Men her jubler de vilt for seieren i andre sett mot verdensenerne fra Brasil. Settseieren kan sende nordmennene videre i OL.

ATEN (Dagbladet): -  Vanvittig viktig, sier superveteranen Bjørn Maaseide (36) som slo inn 21-19 og settseieren mot Ricardo og Emanuel i flomlyset i kveldens siste kamp.

De norske gutta spiller i en av de hardeste puljene i OL. De møter amerikanerne Holderen/Metzger i morgen og australierne Schact/Slack i den siste puljekampen. Fire av de seks beste treerlagene går videre til sluttspillet, og det ene settet mot laget som høyst sannsynlig vinner pulja, kan være helt avgjørende for de norske outsiderne.

-  Hadde noen sagt til meg før kampen, at vi skulle tape 2-1, så hadde jeg tenkt «det er f... meg bra», sier OL-debutanten Iver Horrem (27).

-  Er gode

Det var ingenting som tydet på at det norske paret blir kasteball i kampen mot laget som er skyhøy favoritt til OL-gullet. De tapte førstesettet 21-15, vant andresett 21-19 og tapte det siste 15-10. Litt for mange unødvendige feil ga tap. De kan lukes bort, og Maaseide sier det slik:

-  Vi er et godt lag. Og det var nok deilig for Iver å få denne kampen ut av kroppen.

Sjøl deltar Maaseide - som spiller sin siste sesong - i sitt tredje OL. Før kampen snakket han og Horrem mye om å tørre å være nervøs.

-  Jeg er tilhenger av å innrømme nervøsitet. Iver liker ikke å innrømme at han er nervøs. Men det gjelder å spisse energien. Det fikk vi til i dag, sier Maaseide.

-  Jeg lå på senga fire timer kampen og var litt nervøs, sier Horrem.

Som syntes det var helt topp å spille til over midnatt.

-  Jeg er et B-menneske som liker å stå opp seint og legge meg enda seinere. Helt topp å starte kampen 23.00, sier han.

Natt-trening

Maaseide forteller at de har forsøkt å tilpasse døgnrytmen de siste dagene.

-  Vi har hatt natt-trening 01.15, spist 02.15 og lagt oss klokka 03.00. Men likevel våkna jeg klokka 09.00 i dag og tenkte «nei, jeg skulle jo ikke våkne før 12.00».

For begge to var det en bekreftelse på form at de spiller tidvis jevnt med de beste. Men Horrem innrømmer at det etter seieren i andre sett, kanskje snek seg inn en følelse av at de hadde gjort sitt.

-  Ikke fysisk, men kanskje mentalt, sier han.

Maaseide smiler lurt når han blir spurt om de er undervurdert:

-  Det er for tidlig å si, men nå har vi spilt mot det beste laget. Egentlig er alt som det skal være nå.

FORNØYD TROSS TAP: Bjørn Maaseide og Iver Horrem måtte bite i sanda for Brasil. - Men vi er et godt lag, sa Maaseide etter kampen.
VANT ETT SETT: Men unødvendige feil ga tap for den norske duoen.