Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Tok tid å komme over skuffelsen

Foran Vålerengas Champions League-kvalifisering i kveld dukker Freddy dos Santos\' (29) verste minne som fotballspiller opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Direkte på Dagbladet.no kl. 20.45: FK Mladá Boleslav - Vålerenga

PRAHA (Dagbladet): Brügge, 24. august 2005: Vålerenga var en straffekonkurranse unna pengebingen Champions League. 80 millioner kroner sto på spill.

Så bommer Bernt Hulsker og Freddy dos Santos.

Freddy drar drakta over hodet i fortvilelse og lot tårene trille. Etterpå var selv verdens mest utadvendte person lite lysten på å snakke om det svake skuddet fra straffemerket.

Praha, 25. juli 2006: Freddy dos Santos og Vålerenga har brukt formiddagen på å bytte hotell. Det første de sjekket inn på hadde ikke air condition. Freddy og Vålerenga er klare for et nytt forsøk på å kvalifisere seg for mestrenes egen serie. Første hinder er Mlada Boleslav, som ble nummer to i den tsjekkiske serien i fjor.

Leste ikke aviser

-  Jeg har ikke lest noen aviser fra dagen etter tapet mot Brügge. Det var en kjip kveld for alle som holder med Vålerenga, sier Freddy dos Santos til Dagbladet.

Han legger ikke skjul på at skuffelsen satt i lenge.

HELT KLAR: I fjor misset Freddy Dos Santos det avgjørende straffesparket i Champions League-kvalifiseringen mot Brügge. Får VIF straffe i kveld er han ikke i tvil: -  Jeg er fast straffetaker i Vålerenga, og skyter gjerne, sier dos Santos. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN
HELT KLAR: I fjor misset Freddy Dos Santos det avgjørende straffesparket i Champions League-kvalifiseringen mot Brügge. Får VIF straffe i kveld er han ikke i tvil: - Jeg er fast straffetaker i Vålerenga, og skyter gjerne, sier dos Santos. Foto: DANIEL SANNUM LAUTEN Vis mer

-  Å komme til Champions League er en stor greie for klubben og meg og alle. Det tar tid å komme over en sånn skuffelse. Men minnene dukker opp igjen nå som vi skal ut i en ny kvalifisering. Heldigvis kan det ikke bli straffekonk i kveld, så det slipper jeg å grue meg til, sier dos Santos med et smil.

-  Men dere kan få straffespark i kampen. Tar du den?

-  Jaja, jeg er fast straffetaker i Vålerenga, og skyter gjerne. Det er mange større spillere enn meg som har bommet på straffe. Alle spillere bommer på en og annen straffe. Det er sånt som skjer.

-  Det sto om enormt mye penger mot Brügge. Var du ekstra nervøs foran det straffesparket?

-  Nei, ikke noe mer enn de andre på laget som skjøt.

-  Har du fått pes for den straffa fra gutta på laget i ettertid?

-  Bare litt fleiping, smiler han.

-  Må score mål

Drømmen om å komme inn i Champions League er derimot ingen fleip.

-  Jeg har vært med som Molde-spiller en gang. Det ga mersmak, så det er en stor drøm å komme inn i Champions League igjen, sier Freddy dos Santos.

Kjetil Rekdal har fått rapporter som sier at kveldens motstander er vel så bra som det Brügge-laget VIF tapte mot i fjor.

-  De er teknisk gode, hurtige, sterke i duellspillet og gode én mot én. Om vi skal slå dem over to kamper må vi gjennomføre to knallprestasjoner, helt opp mot maks av hva vi kan. Vi skal iallfall ikke tro at vi skal rundspille et lag som har bedre individuelle ferdigheter enn oss. Men kanskje vi kan utligne det med taktiske egenskaper, sier Rekdal til Dagbladet.

Han håper på uavgjort eller seier i kveld.

-  Taper vi 2- 0 blir det svinaktig vanskelig. Med 3- 0 er det normalt game over. Vi må iallfall prøve å score et mål borte. Det vil bety mye. Men det blir vanskelig; Mlada er et av Tsjekkias beste hjemmelag, med 11 seirer, to uavgjort og to tap i år, sier Kjetil Rekdal.