Tok til tårene etter at gullet røk

- Det er surt å tape, sier Ada Hegerberg.

STOCKHOLM (Dagbladet): Det er hele fem mesterskapsdebutanter i den norske troppen som tok selv i EM, og en av dem er Ada Hegerberg. 18-åringen tok til tårene etter at EM-finalen var blåst av og 1-0-tapet mot Tyskland var et faktum.

Men Hegerberg vil likevel ikke la sorgen ta fullstendig overhånd.

- Det er surt å tape, men man skal være stolt også, sier hun til Dagbladet.

Norge spilte en av sine aller beste kamper i dette mesterskapet i dag, men det holdt ikke helt inn mot Tyskland. Dette til tross for to straffer som Nadine Angerer i det tyske målet reddet. Hegerberg understreker at det ikke er noen vonde følelser ovenfor de som bommet.

- Det kunne vært hvem som helst. Det er stort at de tar steget frem i seg selv. Noen ganger treffer man ikke, og det var det som skjedde i dag, sier hun.

- Det skal være nok
Norge spilte i dag sin første mesterskapsfinale siden 2005. I mange år har damefotballen fått en nedsving, men de er nå tilbake i det øverste selskapet.

- Når du har så store sjanser som vi har skal det være nok til å avgjøre en finale, men vi hadde ikke marginene med oss i dag. Jentene skal ha skryt for det vi har gjort. Vi har gjennomført et veldig bra mesterskap, og finale er en prestasjon i seg selv, avslutter hun.

Cathrine Dekkerhus er en annen av de norske jentene som har fått sine første erfaringer fra den virkelig store internasjonale scenen.

- Det var helt rått og helt sinnssyk stemning der ute. Jeg synes vi spiller veldig bra - det er den beste kampen vi har gjort. Det er mye å ta med seg videre herfra.

- Alt var på plass
20-åringen fikk tillitt fra start i dag i stedet for Ingvild Isaksen - den sjansen tok hun vare på. Hun skaffet den første straffen, og spilte ellers en meget god kamp på den norske midtbanen. Men i dag ville det seg ikke.

- Alt var på plass til å vinne denne finalen, og vi har to straffer men i dag ville den bare ikke inn. Det er kjempebittert.

Likevel har heller ikke hun noen vonde følelser ovenfor Trine Rønning og Solveig Gulbrandsen som bommet på sine straffer.

- Det kan skje hvem som helst, men det er klart det er surt. Sjansen for å bomme på to er utrolig liten, men i dag hadde vi det bare mot oss. Man klarer å være stolt. Det er en blanding akkurat nå, men etterhvert tror jeg vi blir mindre bitre og mer stolte.

 TRØSTES:  Ada Stolsmo Hegerberg fortviler etter finaletapet. Norge spilte em-finale mot Tyskland på Friends Arena i Sverige søndag ettermiddag. Tyskland vant 1-0. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TRØSTES: Ada Stolsmo Hegerberg fortviler etter finaletapet. Norge spilte em-finale mot Tyskland på Friends Arena i Sverige søndag ettermiddag. Tyskland vant 1-0. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer