Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Washington Capitals Stanley Cup-mestre

Tok til tårene og hedret faren da Capitals vant sin første Stanley Cup

TJ Oshie begynte å gråte da han ble intervjuet etter Stanley Cup-triumfen.

Den amerikanske landslagsspilleren kunne juble sammen med lagkameratene etter at Washington Capitals tok seg av overraskelseslaget Vegas Golden Knights i NHL-finalene.

Oshie ble intervjuet av NBC og valgte å hylle faren som sliter med sykdom. Øyeblikket var så sterkt for kantspilleren at tårene begynte å trille.

- Faren min har blitt diagnostisert med Alzheimer og husker ikke så mye lengre, men han er i publikum her i kveld, og du kan vedde på at han definitivt kommer til å huske dette, sa Oshie til NBC.

Dansk helt

Danske Lars Eller scoret seiersmålet da Washington Capitals slo Vegas Golden Knights 4–3 og sikret sitt første Stanley Cup-trofé. Finaleserien endte 4–1. Eller scoret det avgjørende 4-3-målet med tolv minutter igjen av kampens siste periode.

Dermed er best-av-sju-serien over med sifrene 4-1, og det amerikanske hovedstadslaget kan juble for sin første Stanley Cup-triumf i klubbens 44 år lange historie.

Siden klubben ble grunnlagt i 1974, har Capitals vunnet divisjonen sin elleve ganger, vært best i NHLs grunnserie tre ganger og spilt seg til to finaler (1998 og 2018).

- Før den siste perioden visste vi at vi kunne avgjøre dette. Alle leverte. Jeg kan knapt vente med å feire trofeet, sa Capitals-målvakten Braden Holtby.

Verdifull

Capitals-stjernen Alexander Ovetsjkin ble samtidig kåret til sluttspillets mest verdifulle spiller.

Russeren får Conn Smythe-trofeet etter 15 sluttspillmål, hvorav ett kom i den avgjørende 4-3-seieren mot Vegas Golden Knights.

- Vi klarte det. Se på alle smilene hos mine lagkamerater. Dette er noe vi aldri kommer til å glemme. Det er et øyeblikk jeg kommer til å huske resten av mitt live. Jeg er så glad. Det er nesten ikke til å tro, strålte Ovetsjkin.

Se hele intervjuet med Ovetsjkin under.

Capitals tapte den første finalekampen mot NHL-nykommer Vegas, men slo brutalt tilbake og vant trofeet etter fire strake seirer.

Deppet

Vegas-målvakten Marc-André Fleury, som har vunnet NHL tre ganger, tok nederlaget tungt.

- Når du kommer så nær, er det veldig tungt. Du får ikke slike muligheter ofte. Det er veldig skuffende, sukket Fleury etter at Vegas Golden Knights hadde tapt finaleserien 1-4 i kamper.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media