Tok til tårene

Ryan Giggs (48) klarte ikke å holde maska i retten. Manchester United-ikonet «brøt sammen i tårer», melder Sky News: - Det var den verste opplevelsen i mitt liv, sier han om natta han ble arrestert.

I RETTEN: Ryan Giggs. Foto: NTB
I RETTEN: Ryan Giggs. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Gjennom store deler av livet har han vært hyllet av Old Trafford. Nå står den tidligere Manchester United-spilleren midt i en rettssak der han slåss for å unngå fengsel.

Ryan Giggs er tiltalt for vold og kontrollerende atferd mot ekskjæresten Kate Greville (36). Et turbulent forhold endte angivelig med at han skallet til henne i november 2020.

Giggs glemmer aldri da politiet kom for å arrestere ham - og den påfølgende natta i arresten.

KOBBEL AV HJELPERE: Ryan Giggs ankommer retten med et kobbel av advokater og støttespillere. Foto: NTB
KOBBEL AV HJELPERE: Ryan Giggs ankommer retten med et kobbel av advokater og støttespillere. Foto: NTB Vis mer

- Jeg var redd. Jeg har aldri vært i en sånn situasjon tidligere, sier 48-åringen i retten i Manchester.

Han bekrefter at han ble arrestert, tatt med til politistasjonen og tilbrakte natta på cella.

Flere medier - deriblant Sky News - forteller at eksspilleren «brøt sammen i tårer» da han fortalte om hendelsen i går.

- Det er den verste opplevelsen i mitt liv. Jeg fikk knapt sove og snakket med en advokat først neste dag, sier Giggs. Han fryktet at Greville skulle stikke av gårde med hunden Mac - en cocker spaniel - den aktuelle natta.

OLD TRAFFORD-YNDLING: Ryan Giggs spilte for Manchester United fra 1990 til 2014. Foto: NTB
OLD TRAFFORD-YNDLING: Ryan Giggs spilte for Manchester United fra 1990 til 2014. Foto: NTB Vis mer

Giggs benekter alle anklager om vold mot ekskjæresten og søsteren hennes. Sistnevnte var til stede i huset som hundepasser og brøt inn da situasjonen kom ut av kontroll.

Hans versjon er at det oppsto en krangel da de kom hjem. Han hevder at han sklidde på noen handleposer og at han ble sparket seks eller sju ganger i hodet. Videre er versjonen hans at hodene kolliderte i basketaket.

- Jeg er en mann med mange feil og mangler, sier Giggs i retten. Men han benekter at dette inkluderer «tilbøyelighet til å begå vold mot kvinner».

Ekskjæresten hevder at han var utro med 12 kvinner gjennom det seks-sju år lange forholdet. I retten innrømmer Giggs at han aldri har vært trofast mot en eneste kvinne. Han erkjenner at han er «flørtende av natur».

ANKLAGES: En dresskledd Ryan Giggs forklarer seg i retten. Foto: NTB
ANKLAGES: En dresskledd Ryan Giggs forklarer seg i retten. Foto: NTB Vis mer

På den positive sida av forholdet forteller Giggs at de to kunne ta videoer av hverandre og at de hadde «et sunt sexliv som kunne være røft».

På spørsmål om hva han gjorde med videoene da de to gikk gjennom tøffe perioder, svarer han at han slettet dem fra telefonen. For å sette fyr på romansen igjen, kunne de sende hverandre videoer de hadde tatt av hverandre.

Strafferammen etter tiltalen er fem års fengsel.

Rettssaken fortsetter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer