Tok tilbake tronen:- Det er en drøm etter det som skjedde

Tok tilbake det viktige stafettgullet.

FALUN (Dagbladet): De norske jentene var fullstendig overlegne på dagens stafett.

Maria Rydqvist gikk ut i ryggen på Astrid Uhrenholdt Jacobsen, men falt på vei ut av stadion på den tredje etappen.

Da var det avgjort.

De norske jentene fikk revansje for den sure Sotsji-stafetten på første forsøk. Og var tydelig lettet da de stilte opp på pressekonferanse i dag.

- I ekstase - Det er en drøm å ta gullet etter det som skjedde i Sotsji. Det er veldig bra for oss og hele laget, sier Therese Johaug.

 BEST IGJEN:  Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen feirer gullet i dagens stafett. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
BEST IGJEN: Heidi Weng, Therese Johaug, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen feirer gullet i dagens stafett. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Heidi Weng fulgte opp:

- Jeg var i ekstase etter seieren. I Sotsji ble vi nummer fem, og i dag vant vi. Det var godt, sier Weng samtidig som gullsmilet kommer spontant.

Weng kastet seg rundt Bjørgens armer nesten før hun hadde rukket å passere målstreken:

- Det var jentene på laget som ga meg sekundene jeg trengte. Jeg hadde en god følelse fra start og hadde gode ski. Da jeg fikk beskjed om at jeg hadde 24 sekunder etter én kilometer - skjønte jeg at jeg bare måtte holde meg på skia, sier Bjørgen på pressekonferansen.

Revansje Det ble altså dramatikk på den tredje etappen, da Maria Rydqvist falt og mistet ryggen til Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Det skulle vise seg å bli avgjørende.

Uhrenholdt Jacobsen kunne med det sende ut Marit Bjørgen med et solid forsprang til Sverige og Finland jagende bak, og sikret enkelt en revansje for den sure femteplassen i Sotsji.