TØFF BESLUTNING. Follo-trener Hans-Erik Eriksen tok en tøff beslutning i kampfiksingsskandalen og satte hensynet til norsk fotball høyest. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
TØFF BESLUTNING. Follo-trener Hans-Erik Eriksen tok en tøff beslutning i kampfiksingsskandalen og satte hensynet til norsk fotball høyest. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer

Tok tøff beslutning mot seg selv i kampfiksingsskandalen

- Få som hadde turt å gjøre det han gjorde.

Follo-trener Hans-Erik Eriksen håpet at den tiltalte Follo-målvakten kunne komme med en bra forklaring som kunne få ham ut av søkelyset som mistenkt for kampfiksing.

- Det fikk vi ikke. Og da måtte vi gå videre med saken, forklarte Eriksen fra vitneboksen.

Da de to mistenkte kampene ble spilt 24. juni 2012 var Ole Bjørn Fausa styreleder i Follo FK.

Fausa mener holdningen til Hans-Erik Eriksen og måten treneren håndterte den svært vanskelige og oppjagede situasjonen på var bemerkelsesverdig.

-Veldig sterkt - Det var veldig sterkt av Hans-Erik å ta det på strak arm og bringe den uheldige situasjonen videre. Han visste at det kunne røre opp i hans egen historie. Likevel lot han hensynet til norsk fotball gå over sine egne, sier Ole Bjørn Fausa til Dagbladet.

Og han legger til:

- Det er få som hadde turt å gjøre det som Hans-Erik gjorde den gangen.

Skamfull Hans-Erik Eriksen har noe i fortida si som han er lite stolt over.

Han fortalte i retten at han hadde mottatt penger fra en gambler ved flere anledninger mellom årene 2000 og 2005. Han sa han hadde villedet vedkommende til å tro at han hadde kontroll på spillere og kunne fikse kamper.

Dette skapte selvfølgelig overskrifter, da det ble kjent.

- Jeg er skamfull over dette og har forsøkt å fortrenge det, sa Eriksen i retten.

Aldri i tvil Da han sju år seinere svært ufrivillig var tilbake i kampfiksingsproblematikken, følte han at han ikke hadde noe valg.

- Var du i tvil om du orket å ta opp kampen?

- Nei, jeg var faktisk ikke det. Det var en tøff beslutning. Men den var enkel å ta, sa Hans-Erik Eriksen til Dagbladet etter at han hadde vitnet ferdig.