Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tim-Robin Lihaug, proffbokser

Tok tungt valg for å redde karrieren

- De så meg ikke lenger.

SÅ SEG I SPEILET: Tim-Robin Lihaug så seg i speilet. Nå mener han karrieren har fått en ny start etter at han skiftet promotor. Foto: Christian Roth Christensen
SÅ SEG I SPEILET: Tim-Robin Lihaug så seg i speilet. Nå mener han karrieren har fått en ny start etter at han skiftet promotor. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Bokser Tim-Robin Lihaug (25) følte han måtte ta en tung avgjørelse for å redde karrieren sin. Han var nødt til å kutte ut den store promotoren, trygge tyske Sauerland.

- De så meg ikke lenger. Det er bare tittelholdere og potensielle mestere de ser. Tydeligvis var jeg ikke lenger en av dem, sier Tim-Robin Lihaug til Dagbladet.

29. juni går han opp i ringen i La Nucia i Spania til sin første kamp for sin nye promotor Valkyria.

Et nyopprettet norsk promotorselskap grunnlagt av den kvinnelige bokser og europamester Katharina Tanderz som representerer Maravillabox Promotions i Norden.

Et spansk-stasjonert promotorselskap som eies av den tidligere argentinske mesterbokser Sergio Maravilla Martinez. Han avsluttet sin store karriere med flere mestertitler i 2014. For få år siden var han rangert som Argentinas største idrettsutøver foran fotballspilleren Lionel Messi.

- Jeg føler at jeg blir ivaretatt nå. Det er en mindre promotor enn Sauerland. Men som damene sier, så er det ikke alltid størrelsen som betyr noe. Det er hvordan de bruker den, sier Tim-Robin Lihaug med et smil.

Trener Trevor Ambrose sier til Dagbladet at det var en tøff avgjørelse å ta.

- Ikke prioritert

- Sauerland er stor og har mange gode boksere. Men det var tydelig at Tim-Robin ikke var prioritert lenger, sier Ambrose.

Dagbladet fikk erfare det samme i garderoben til Kai Robin Havnaa i Sør Amfi i Arendal 3. februar. Havnaa er en bokser som Nisse Sauerland satser hardt på. Havnaa hadde nettopp vunnet på knockout. Lihaug hadde vunnet sin kamp på poeng en snau time før.

Dagbladets spørsmål til Nisse Sauerland, om promotoren også var imponert over kampen til Lihaug, ble besvart på en ganske lunken måte. Med litt ja og tja.

Trevor Ambrose sier han ser en helt annen og nytent Tim-Robin Lihaug nå.

- Trener hardt

- Han trener veldig hardt og dedikert. Sparringen er god. Faktisk greier ikke sparringpartnere å henge med på det høye tempoet til Tim-Robin, sier Ambrose.

Han mener at Lihaug hadde vært gjennom en tung periode. Som gjorde at han ikke hadde med seg lidenskapen inn i ringen lenger.

- Tim-Robin raste 60 plasser på verdensrankingen. Det demotiverte ham også, sier Ambrose.

SJOKKTAP: Tim-Robin Lihaug (t.v.) ser vantro bort på dommer Timo Habighorst når han løfter armen til tsjekkeren Tomas Adamek i Spektrum. FOTO: Andreas Lekang
SJOKKTAP: Tim-Robin Lihaug (t.v.) ser vantro bort på dommer Timo Habighorst når han løfter armen til tsjekkeren Tomas Adamek i Spektrum. FOTO: Andreas Lekang Vis mer

Tunge nederlag

- Det var to tunge nederlag mot Tomas Adamek i Spektrum. En kamp som vi fortsatt mener at Tim-Robin vant. Og mot russeren Gorokhov. Tim-Robin måtte ta en pause fra all boksing. Men han ringte meg allerede etter to uker. Jeg sa det var altfor tidlig. At vi måtte være tålmodige. Det har vi vært. Nå har Tim-Robin startet på en ny reise. Det viste han i sin siste kamp, sier Trevor Ambrose.

Trevor Ambrose (55) er selv tidligere bokser med 29 proffkamper. Han sier at Tim-Robin fortsatt er ung, selv om han har gått mange kamper.

Nye tittelkamper

- Vi skynder oss langsomt og tålmodig. Nå har vi en plan å følge med flere kamper for å bygge ham opp mot framtidige tittelkamper. Og at han skal holde tittelen over lang tid. Det trenger norsk proffboksing også, sier Trevor Ambrose.

Tim-Robin Lihaug mener han har fått gnisten tilbake. Og at han fikk vist det i sin forrige kamp mot ukraineren Vasyl Kondor.

- Det var min beste kamp på lang tid. Jeg har slitt med det mentale. Jeg hadde mistet det som er nødvendig for å være en god bokser. Sulten var ikke der, sier Tim-Robin Lihaug.

Promotor Nisse Sauerland har et annet syn på det som skjedde før bruddet.

- Vi skaffet Tim kamper, men han aksepterte ikke motstanderen et par ganger. Jeg mener han ønsket enklere kamper. Når det er sagt, så ønsker jeg Tim alt godt. Jeg liker ham virkelig som person. Når Tim er klar til å ta sjanser igjen, kan det godt være vi kan samarbeide på nytt, sier Nisse Sauerland til Dagbladet.

- Hverken jeg eller teamet mitt kjenner oss helt igjen i det Nisse sier. Men jeg vil også understreke at det ikke er noe ondt blod mellom oss. Vi har samarbeidet i mange år. Og jeg utelukker heller ikke at vi kan samarbeide igjen. Men nå har vi våre egne planer, kommenterer Lihaug.

Han har tidligere uttalt at han hadde problemer med å være mentalt til stede under kampene.

- Min bror sa at det så ut som jeg var i gang med å løse et avansert mattestykke allerede i den første klinsjen, har Lihaug fortalt til Dagbladet etter nederlaget for russiske Sergej Gorokhov i den nest siste kampen 30. sesptember i fjor.

Han hadde tolv strake triumfer fra 2013 til 2015. Det resulterte i at Lihaug fikk sjansen i en tittelkamp mot den tøffe tyskeren Arthur Abraham om det ledige WBO International-beltet i super mellomvekt 16. juli 2016.

Men under feil premisser. Lihaug måtte møte Abraham i Tyskland.

Angrer ikke

Lihaug tapte på teknisk knockout. Hjørnemann Thomas Hansvoll kastet inn håndkledet i den åttende runden. Lihaug måtte motta mye juling.

- Egentlig var det en umulig oppgave, sier Lihaug.

Det har vært spekulert i at nedturen startet der.

Men Tim-Robin angrer ikke på at han tok den kampen.

TAPTE TITTELKAMP: Tim-Robin Lihaug (t.v.) tapte tittelkampen mot tyske Arthut Abraham i 2016. Foto: NTB Scanpix
TAPTE TITTELKAMP: Tim-Robin Lihaug (t.v.) tapte tittelkampen mot tyske Arthut Abraham i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var lærerikt. Jeg fikk erfaring om hva en tittelkamp dreier seg om. Det er verdifullt å ta med seg videre i karrieren. For jeg skal starte klatringen på rankingen igjen. Mot en ny tittelkamp, sier Tim-Robin Lihaug.

Han sier det er nettopp lidenskapen som driver ham videre.

- Jeg har sagt det før. Noen bokser fordi de må ut av et uføre. For å skaffe seg et godt liv. Det behøver ikke jeg. Jeg har et godt liv. Jeg holder på fordi jeg elsker boksing. Når jeg mister den gnisten så slutter jeg. Men nå er jeg tent som aldri før, sier Tim-Robin Lihaug.

Han møter finnen Janne Forsman 29. juni. En hardtslående finne. Men som har vist en sårbarhet.

Det har Lihaug funnet ut av.

- Det ser ut til at han er sårbar for slag mot kroppen. Jeg gleder meg til litt «Timsalabim» igjen, sier Lihaug.

Hele stevnet med flere norske boksere i aksjon vises på Viaplay.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media