Pita Taufatofua:

Tok verden med storm i Rio. Nå skal han til vinter-OL

- Vi har ofret alt for å være her, sier Pita Taufatofua fra Tonga.

SNAKKIS: Kun ikledd nasjonalkledet Ta'ovala, og innsmurt i kokosolje fra topp til tå, ble Taufatofua en snakkis verden rundt. Foto: NTB Scanpix
SNAKKIS: Kun ikledd nasjonalkledet Ta'ovala, og innsmurt i kokosolje fra topp til tå, ble Taufatofua en snakkis verden rundt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Under åpningsseremonien til sommer-OL i Rio de Janeiro i 2016, fikk Pita Taufatofua massiv oppmerksomhet i sosiale medier. Svenske Expressen hevdet til og med at den glinsende taekwondoutøveren fra Tonga satte Kygo i skyggen.

Kun ikledd nasjonalkledet Ta'ovala, og innsmurt i kokosolje fra topp til tå, ble Taufatofua en snakkis verden rundt. Den gang forklarte han at oljen hadde en dypere betydning.

- Oljen er en viktig del av hvordan vi innfødte behandler huden vår. Atleter smører seg inn med den som en hyllest til menneskekroppen, og som et symbol på landet vi kommer fra og våre forfedre, skrev Pita Taufatofua på Facebook, ifølge Huffington Post.

Nå - nesten to år seinere - er 34-åringen klar for nye utfordringer. På siste forsøk, og med hjelp av Det internasjonale skiforbundets (FIS) kvote for utøvere som kommer fra svakere skinasjoner, klarte han nemlig å kvalifisere seg til lekene i Pyeongchang.

Denne gangen skal han utfordre Klæbo og co. i langrenn. At han skal klare å kjempe om de øverste plasseringene er derimot lite sannsynlig. Han endte nemlig som nummer 153 under sprinten i fjorårets ski-VM i Lahti.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer