Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tok VM-jobben fra Carew

John Carews svake kamp på topp fortalte Sigurd Rushfeldt at han hadde muligheten til å skyte seg foran i VM-køen. Og så gjorde han akkurat det.

MDINA (Dagbladet):-  Både viktig og artig, sier Norges matchvinner til Dagbladet. -  Styrken min som fotballspiller er avslutningene. Og derfor scorer jeg mål - det er det jeg lever av.

-  Og når jeg kan avgjøre en landskamp er det ekstra morsomt.

Men Sigurd Rushfeldt er ikke helt ærlig med seg sjøl når han sier at avslutningene er hans store styrke. Tilstedeværelsen han viser når han er i form er også et stort pre. Og fordi han både er villig og sterk til å rive et lavt forsvar i stykker gjennom hardt arbeid, kommer han til målsjanser.

Mot Malta i går kveld fikk han to.

Han satt begge uten å nøle.

Skal settes

-  Det første målet kom etter en fin cross fra Petter Rudi, sier Rushfeldt til Dagbladet. -  Jeg tok den ned på låret og skjøt i det korte hjørnet. Og det andre kom etter en forsvarsmiss der jeg fikk ballen aleine litt skrått.

-  Det så kanskje enkelt ut, men de skal settes de også.

 JEG ER KLAR:  Sigurd Rushfeldt konstaterer at spissskollega John Carew fikk til lite mot Malta. Austria-spissen benyttet anledningen til å sende en god søknad til å starte mot Moldova. - Når jeg kan avgjøre en landskamp er det ekstra morsomt, sier Rushfeldt. Foto: Scanpix
JEG ER KLAR: Sigurd Rushfeldt konstaterer at spissskollega John Carew fikk til lite mot Malta. Austria-spissen benyttet anledningen til å sende en god søknad til å starte mot Moldova. - Når jeg kan avgjøre en landskamp er det ekstra morsomt, sier Rushfeldt. Foto: Scanpix Vis mer

I England blir målscorere av typen Sigurd Rushfeldt kalt no nonsens players. Hvilket er meget presist. Det er nemlig ikke noe tull når Østerrike-proffen får en mulighet i motstanderens boks. Og det handler om innstinkt og mye øving.

Når sjansen byr seg er det bare å kline til.

-  Sigurd er presis og effektiv, sier Åge Hareide. -  Det er som du sier - ikke noe tull. Og slike spillere er viktig å ha.

-  Selvfølgelig var dette en sterk søknad til en plass mot Moldova.

Krever mye mer

Men ut over Rushfeldts gode innhopp på topp var det ikke mange som overbeviste Norges landslagstrener denne kvelden på Malta. Til det var prestasjonene alt for variable. Og de som skuffet mest var de som er i sesong.

Både John Carew og Morten Gamst Pedersen var ikke i nærheten av det Hareide forventer og forlanger.

-  Og derfor skal jeg snakke med og til dem, sier Hareide til Dagbladet. -  Jeg krever selvfølgelig mye mer enn det de presterte i denne kampen. Og noe har jeg allerede sagt - jeg fortalte Gamst\'n at han høyrebacken han spilte mot før pause var utpå der fordi han skulle få en omgang som avskjedskamp.

-  Jeg forlanger mer av folk som spiller i Premier League.

Øvingen mot Malta var en tålmodighetsprøve. Den kan vi trygt si Norge besto sjøl om kampen svingte fra det begredelige til fine prestasjoner. Og en tålmodighetsprøve blir det i Moldova om seks uker også.

Og når vi skriver 30. mars vil Åge Hareide ha et helt lag på tærne.

-  Det er greit å vinne på en dårlig dag, sier Hareide. -  En lang stund så det nemlig ikke ut til at vi var i stand til det. Og jeg er enig i at vi varierte alt for mye i prestasjonene - det gikk for mye i rykk og napp.

-  Men heldigvis var det noen som fikk ut det de kan.

Likne mye

Vinner vi 3- 0 etter en tilsvarende kamp i Moldova er det ingen som vil henge seg opp at laget i perioder så ut som et ustemt trekkspill. Da jubler vi bare over VM-poengene og gleder oss over at det er lenge til 4. juni og Italia på Ullevaal. For Norge i februar, og kanskje heller ikke i slutten av mars, er ikke et lag å stole på hva form angår.

Derfor lukter det tålmodighetsprøve og glimtvise enkeltmannsprestasjoner om seks uker også.

-  Kampen kommer nok til å likne mye på denne, sier

Hareide. -  Og det må vi lære av. Og så må vi bli bedre og mer presise i alt vi foretar oss. Jobben min framover blir å følge alle spillerne nøye.

Hvilket betyr en massiv rundtur i Europa. Som starter til helga.

-  Jeg skal til Malmø (Malmø-Brann) og København (FCK-TIL) og se Royal League, sier Hareide. -  Deretter blir det RBK-VIF på Lerkendal. Og så drar jeg til Lisboa (Karadas), til La Manga (Tippeligaspillere) og så innom England. Tturen avsluttes 28. februar.

Tidlig i mars skal André Bergdølmo og Tommy Svindal Larsen finsiktes i Bundesliga. Erik Hagen skal sees i St. Petersburg den 14. Og så skal John Carew følges opp i Tyrkia og Sigurd Rushfeldt i Østerrike.

Resultatet av all jobbinga får vi en time før kampstart mot Moldova 30. mars.