Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien: Vålerenga-Strømsgodset

Tokmac og Strømsgodset herjet med Vålerenga. Herman Stengel ydmyket dem

Strømsgodset var smarte, gode og effektive mot Vålerenga. Tokmac Nguen var helt fenomenal.

GOD: Tokmac Nguen storspilte mot Vålerenga. Her blir han gratulert av lagkameratene etter scoringen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GOD: Tokmac Nguen storspilte mot Vålerenga. Her blir han gratulert av lagkameratene etter scoringen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga-Strømsgodset 1–4 (1–1)

INTILITY ARENA (Dagbladet): I fotball, som i livet ellers, er det enkelte ting som ligger i kortene. At Herman Stengel skulle score i sitt første møte med Vålerenga – spilleren Ronny Deila ønsket å beholde, men som gikk til Strømsgodset fordi han ikke var ønsket nok – er en av dem. Men måten det skjedde på, fra nærmere tretti meter fem minutter på overtid, var i overkant for et allerede nedsablet og utspilt Vålerenga.

På veien til garderoben ble Herman Stengels 4–1-scoring den totale ydmykelsen.

EN GOD PLAN godt effektuert av et lojalt og smart fotballag, er alltid en vinnerformel. Hjemme som borte, det handler om å gjøre jobben. Og så hjelper det selvfølgelig å ha en spiller eller to som går utenpå kollektivet og får laget til å skinne litt ekstra.

Som Tokmac Nguen, best i absolutt alt da han spilte begge veier mot Vålerenga.

Og tomålsscorer Marcus Pedersen.

ETTER TO SKUFFENDE hjemmekamper, 2–2 mot Stabæk og 1–1 mot Brann, trengte Godset-trener Tor Ole Skullerud en bekreftelse på at laget hans kan bli et topplag i 2018. Det fikk han. Alt som var feil i de to første kampene ble nemlig riktig mot Vålerenga. Mye fordi planen var god, men mest fordi lojaliteten og evnen til å gjennomføre den var tilnærmet ett hundre prosent.

SATTE PUNKTUM: Herman Stengel scoret mot gamleklubben. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SATTE PUNKTUM: Herman Stengel scoret mot gamleklubben. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Enten de var aggressive og presset høyt, spilte av Vålerengas press eller bare kontrollerte det og kontret når mulighetene bød seg, var Strømsgodset best i alt.

TOKMAC NGUEN VAR enda bedre enn det. Han var faktisk så god at ballen gjorde alt han ba den om. Og når Marcus Pedersen setter to av fire muligheter, Eirik Ulland Andersen spilte seg stadig bedre og helt nødvendige Bassel Jradi fikk de minuttene han trengte etter sjukdommen, falt brikkene på plass lenge før Herman Stengel fikk revansjen han drømte om, og som som han fortjente etter all møkka som ble ropt fra tribunene.

Det lover godt foran onsdagens hengekamp i Tromsø, den som snødde bort før påske.

Det lover godt for hele sesongen.

VÅLERENGA HADDE EN ålreit periode i første omgang. I andre omgang, selv om det siste de gjorde før pause var å utlikne til 1-1, var det ingenting. Og for å presisere det, absolutt ingenting, ingen energi, ingen tæl, ingenting av det som er elt nødvendig for å vinne fotballkamper.

Det må bekymre Ronny Deila.

Sju baklengsmål på de to siste kampene må skremme ham.

MOT LAG SOM er tippet bak dem på tabellen vant Vålerenga fortjent de to første kampene. Det er bra og viser at laget kan vinne. Mot lag de ønsker å sammenlikne seg med har de vært sjanseløse. Det er ikke bra og viser at veien fram kanskje er større enn VIF-treneren hadde trodd. For 0–3 i Sarpsborg og 1–4 hjemme mot Strømsgodset er ikke bare tap, det er i nabolaget til rundjuling.

Det må også bekymre Ronny Deila.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!