Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tokstad scoret hat trick da Start ble ydmyket foran egne fans

Sarpsborg 08 imponerte stort i Kristiansand.

HELT: Kristoffer Tokstad scoret tre mål da Sarpsborg 08 utklasset Start.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
HELT: Kristoffer Tokstad scoret tre mål da Sarpsborg 08 utklasset Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sarpsborg har vært blodfattige foran mål, men anført av Kristoffer Tokstads hattrick ble det 4-1 mot et blekt Start torsdag.

Kun én gang hadde Sarpsborg scoret i årets eliteserie før det ble målhumør i Kristiansand. Først i den femte runden scoret S08 sitt første seriemål for sesongen. I den sjette runden ble det omsider fart på målproduksjonen.

- Litt rotete 2. omgang. Vi ble litt feige, men ville ikke rote vekk dette. Tokstad satte inn 4-1 og parkerte det. Vi har ikke scoret mål og er blitt påminnet om det. Vi ville dra i lang trepoenger, og det fikk vi, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2.

Ingen av lagene hadde vunnet tidligere i sesongen. Etter en elendig forestilling, er Start nå det eneste laget uten trepoenger i eliteserien. Skal folket i sør få underholdning denne sesongen, kan det se ut til at en tur i Dyreparken vil gi mer verdi for pengene.

Rett i ledelsen Anført av Tokstad gjorde gjestene nesten som de ville med Steinar Pedersens mannskap. Bare 2.26 minutter var spilt da Tokstad ordnet 1-0 til bortelaget. Et flott innlegg fra Aleksander Groven, som var den eneste Sarpsborg-spiller med scoring tidligere i sesongen, ble stusset videre Patrick Mortensen, før Tokstad på halvspretten sendte ballen forbi Håkon Opdal.

Finske Tapio Heikkilä headet inn 1-1 etter et godt slått frispark fra Mathias Rasmussen etter elleve minutter, men det var gjestene som hele tiden dominerte i Kristiansand.

Opdal fikk avverget Grovens forsøk etter 23 minutter, men på returen fant Patrick Mortensen Tokstad, som kunne styre inn sitt andre mål for kvelden. En irritert Opdal kastet capsen i fortvilelse.

Uten seier Etter en drøy halvtime kunne Mortensen, assistert av Pål Alexander Kirkevold heade inn 3-1. Etter pause hadde Sarpsborg full kontroll, og det lille Start-håpet til poeng forsvant da Tokstad kvarteret før slutt kom alene med keeper, rundet Opdal og satte inn sitt tredje mål for kvelden.

Sarpsborg lå sist før den sjette runden av årets eliteserie, men klatret til trygg grunn etter sesongens første seier.

Jumboplassen ble overtatt av Start, som har mye å jobbe med framover. Sørlendingene er uten seier hittil. Sammen med Vålerenga er det bare blitt tre poeng av 18 mulige.

3692 tilskuere så kampen. Det kan bli vanskelig å lokke de tilbake på kamp, slik Start spiller.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart