- Tokyo er fortsatt det store målet

Birgit Skarsteins store mål i 2021 er Paralympics i Tokyo, selv om lekene ble flyttet ett år fram i tid. Bare noen måneder senere er det vinterleker i Beijing.

POsitiv: Birgit Skarstein smiler så å si hele tiden. Hun er et av de største norske medaljehåpene til Paralympics i 2021 og 2022. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
POsitiv: Birgit Skarstein smiler så å si hele tiden. Hun er et av de største norske medaljehåpene til Paralympics i 2021 og 2022. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Tokyo er det store målet, 100 prosent! Man er nødt til å prioritere hardt, ellers blir jeg halvgod i begge. Og det har jeg ikke lyst til. All hovedfokuset er mot Tokyo. Vi har jobbet åtte år mot det, så om det går ett år til spiller ikke så stor rolle. Det er Paralympics i Tokyo som virkelig betyr noe.

Det sier Birgit Skarstein om planene sine for de neste drøye to årene.

For etter utsettelsen av Tokyo-lekene kommer to paralympiske leker veldig tett i 2021 og 2022 for Skarsteins del:

* Paralympics i Tokyo arrangeres fra 24. august til 5. september. Der er Skarstein en av de største favorittene til å ta gull i roing.

* Bare drøye seks måneder senere går startskuddet for Paralympics i Beijing. Der skal Skarstein kjempe om edelt metall i langrenn.

- Det var selvsagt og riktig at Tokyo-lekene ble flyttet. Men nå kan det altså hende at jeg får to Paralympics og to VM på bare ett år. Det er jo helt ko-ko bananas!

Mesterskap i kø

For i tillegg til de to paralympiske lekene venter et para-VM i langrenn på Lillehammer i starten av 2021 og et ro-VM i Kina på høsten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer