Tokyo Sexwale er Franz Beckenbauers favoritt som ny FIFA-president

Var fengslet sammen med Mandela.

PRESIDENTUTFORDRER?  Sørafrikanske Tokyo Sexwale kan dukke opp som en outsider som FIFA-president når Sepp Blatter omsider må tre til side. Sexwale vil ifølge den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer være en god presidentkandidat. Foto: Dan Balilty / AP / NTB Scanpix
PRESIDENTUTFORDRER? Sørafrikanske Tokyo Sexwale kan dukke opp som en outsider som FIFA-president når Sepp Blatter omsider må tre til side. Sexwale vil ifølge den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer være en god presidentkandidat. Foto: Dan Balilty / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere kandidater står klare til å ta over etter avtroppende FIFA-president Sepp Blatter.

Franz Beckenbauer sier Sør-Afrikas Tokyo Sexwale kan bli en seriøs utfordrer.

Michel Platini er fortsatt favoritt til å bli ny FIFA-president, men UEFA-sjefen kan få problemer etter at han har blitt trukket inn i den pågående skandalen for alvor.

Sørkoreanske Chung Moon-joon, Zico og Prins Ali Bin Al Hussein er også kandidater til å erstatte skandalebefengte Blatter etter den ekstraordinære FIFA-kongressen i februar neste år.

- Kjenner det politiske spillet Tyske Beckenbauer sier karismatiske Sexwale også kan bli en het kandidat.

- Som en av Nelson Mandelas fortrolige kjenner han det politiske spillet. Samtidig har han erfaring fra avviklingen av VM i Sør-Afrika i 2010. Kanskje er det bra om en FIFA-president kommer utenfra, sier Beckenbauer, ifølge Bild.

Beckenbauer satt tidligere i FIFAs eksekutive komité, og var sentral da Tyskland arrangerte VM i 2006. Han har også vunnet VM som både spiller og trener.

- Seriøs utfordrer Sexwale har tidligere blitt nevnt som en mulig kandidat, men sørafrikaneren er foreløpig usikker på om han vil stille.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.