Tokyo Sexwale vurderer å bli FIFA-presidentkandidat

Forretningsmann og politiker.

VURDERER Å STILLE:  Tokyo Sexwale var aktiv i kampen mot apartheid i Sør-Afrika. Nå vurderer han å stille som FIFA-presidentkandidat.  Foto: NTB Scanpix
VURDERER Å STILLE: Tokyo Sexwale var aktiv i kampen mot apartheid i Sør-Afrika. Nå vurderer han å stille som FIFA-presidentkandidat. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tokyo Sexwale fra Sør-Afrika kommer trolig til å stille som kandidat til det ledige presidentvervet i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

- Mr. Sexwale har fått forespørsler fra flere høytstående personer i fotballen og privat sektor om å stille som kandidat i FIFA-valget, sa en talsmann for sørafrikaneren.

Sexwale er en forretningsmann, politikere, tidligere politisk fange og nær venn av Nelson Mandela. Han var aktiv i kampen mot apartheid i landet. 62-åringen ble blant annet dømt til 18 års fengsel på Robben Island på grunn av terrorisme og konspirasjon for å styrte den sørafrikanske regjeringen. Han er nå minister i den hjemlige regjeringen.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Han er i prosess med å rådføre seg og deretter vil han bestemme seg, sa talsmannen.

Tidligere har Michel Platini og Chung Moon-joon offentliggjort sitt kandidatur.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer