Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toldo tok alt

Som 13-åring opplevde høyrebacken Francesco Toldo alle unge fotballspilleres mareritt: Han måtte stå i mål. 18 år seinere blir han stående til evig tid.

Om ikke rent fysisk, så i alle historiene om en av de mer merkelige og dramatiske sluttspillkampene i Champions Leagues historie.

Den andre av de to kvartfinalene mellom Valencia og Inter handlet om én mann og ett mysterium: Inter-keeperen Francesco Toldo.Og hvordan det var mulig å redde så mange baller som han gjorde.

Tok feil

Etter den første kvartfinalen i Italia (1- 0 til Inter), nærmest garanterte John Carew at Valencia skulle gå videre til semifinalen sammenlagt. I dag er det like lett å fastslå at Carew tok feil, som det er lett å forstå at han uttrykte seg som han gjorde.

Sitt livs kamp

For Carews garanti var godt sportslig fundert. Det så vi i går. Valencia var det klart beste laget - og ville vunnet 19 av 20 slike kamper med de nødvendige to målene. Men Carew hadde ikke tatt høyde for at Francesco Toldo skulle spille sitt livs kamp. Ingen andre heller.

Siste nordmann

Slike prestasjoner kan ikke bestilles. Men de kan beundres og applauderes. Derfor unner vi Francesco Toldo en plass i semifinalen - selv om det gikk på bekostning av den siste nordmannen vi håpet kunne være med i dette selskapet til siste slutt.

Vi tilhører med andre ord ikke de mest innbitte Manchester United-supporterne som fortsetter å håpe noen timer til.

Carew måtte ut med krampetendenser etter 73 minutter - uten at han hadde fått vist seg fra sin beste side. Mange lange løp tappet ham for litt aggressivitet innenfor 16-meteren, og han var litt for ofte de frustrerende marginene unna de klare sjansene.

Men han ble i hvert fall kreditert målgivende pasning til Aimars utlikning til 1-1 etter bare sju minutters spill.

Bortemål

To minutter tidligere utnyttet Christian Vieri en tabbe av Valencia-stopper Ayala - og økte Inters gunstige utgangspunkt med det ofte helt avgjørende bortemålet.

Slik også i går. Inter gikk videre på bortemålsregelen.

Det vil si: De gikk videre fordi de hadde en keeper som sørget for at de gikk videre på bortemålsregelen.

Hadde reddet straffen

Og til dere som forbanner den danske dommeren Kim Milton Nilsen for at han bare vinket spillet videre da Materazzi helt klart felte Juan Samchez innenfor 16-meteren på stillingen 2-1 til Valencia:

Toldo hadde helt sikkert reddet straffesparket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media