Toldo tok alt

Som 13-åring opplevde høyrebacken Francesco Toldo alle unge fotballspilleres mareritt: Han måtte stå i mål. 18 år seinere blir han stående til evig tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om ikke rent fysisk, så i alle historiene om en av de mer merkelige og dramatiske sluttspillkampene i Champions Leagues historie.

Den andre av de to kvartfinalene mellom Valencia og Inter handlet om én mann og ett mysterium: Inter-keeperen Francesco Toldo.Og hvordan det var mulig å redde så mange baller som han gjorde.

Tok feil

Etter den første kvartfinalen i Italia (1- 0 til Inter), nærmest garanterte John Carew at Valencia skulle gå videre til semifinalen sammenlagt. I dag er det like lett å fastslå at Carew tok feil, som det er lett å forstå at han uttrykte seg som han gjorde.

Sitt livs kamp

For Carews garanti var godt sportslig fundert. Det så vi i går. Valencia var det klart beste laget - og ville vunnet 19 av 20 slike kamper med de nødvendige to målene. Men Carew hadde ikke tatt høyde for at Francesco Toldo skulle spille sitt livs kamp. Ingen andre heller.

Siste nordmann

Slike prestasjoner kan ikke bestilles. Men de kan beundres og applauderes. Derfor unner vi Francesco Toldo en plass i semifinalen - selv om det gikk på bekostning av den siste nordmannen vi håpet kunne være med i dette selskapet til siste slutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer